shMessenger – aplicaţie Java de mesagerie instantă pentru mobile

Messengerul este foarte folosit în zilele noastre, în special de copii, tineri. Însă, ce v-aţi face dacă nu aţi avea la îndemână un calculator? În continuare vă voi prezenta o aplicaţie românească, gratuită de mesagerie instantă pentru telefoanele mobile. Aceasta se numeşte shMessenger şi funcţionează pe platforma Java. Marea majoritate a telefoanelor de la ora actuală oferă suport Java, deci poate fi descărcat şi instalat pe aproape toate telefoanele mobile. Cu shMessenger te poţi conecta la Yahoo!, MSN şi Google Talk.

shMessenger este considerat unul dintre cei mai buni clienţi de mesagerie instantă, având numeroase funcţionalităţi. Este disponibil în 2 limbi, evident româna şi engleza… din păcate are doar 2 teme, fiecare cu 2 variante.

Principala funcţionalitate a aplicaţiei este asemănarea cu programele de calculator, având sunete ca cele de Yahoo! Messenger, de exemplu când primeşti un mesaj… programul are chiar şi emoticoanele de Yahoo! Messenger cu care suntem foarte familiarizaţi. De asemenea, după ce te-ai conectat la unul din cele 3 servicii, programul îţi va afişa lista de contacte, aranjate exact ca pe calculator, pe grupuri.

O altă facilitate este notificarea mesajelor în timp real. Nu este necesar să dai refresh ca să vezi ce mesaje ai mai primit. O altă funcţie destul de utilă este trimiterea de fişiere. Cu această facilitate poţi trimite fişiere asemănător cu clienţii de PC pentru mesagerie instantă. O altă funcţie mai puţin importantă este cunoaşterea caracterelor care creează emoticonul şi-l afişează ca atare.

Partea mai puţin plăcută este că trebuie să-ţi faci un cont pe site-ul programului (de unde se şi poate descărca aplicaţia), care este http://www.shmessenger.ro . Numele de utilizator şi parola le vei folosi la deschiderea programul, după care te poţi loga liber pe oricare serviciu.

De câteva zile, Cristian Silaghi face parte din echipa Windows 7 Bucharest. Iar articolul de mai sus este articolul său de debut. Sperăm la o colaborare cât mai îndelungată. Bun venit în echipă!

6 thoughts on “shMessenger – aplicaţie Java de mesagerie instantă pentru mobile”

  1. am si eu un sony ericsson e350i si cand bag ID-ul, apoi parola… imi pare intr-un cerc rosu un X si scrie ca java nu este disponibila… va rog ajutati-ma…

    [comentariu corectat gramatical/ortografic]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>