SkyDrive.com capata un design Modern

La putin timp dupa ce Hotmail a fost redesenat si redenumit in Outlook.com, SkyDrive.com a primit acelasi tratament, designul fiindu-i transformat intr-unul Modern (cunoscut pana acum drept Metro).

SkyDrive.com Web App

Dupa cum ati observat, in ultimele luni am schimbat hosting-ul imaginilor de pe imageshack.us pe SkyDrive.com – in directorul public. Astfel folosesc SkyDrive la fiecare doua zile, fiecare functionalitate fiindu-mi de folos – upload-ul drag&drop detasandu-se ca importanta.

SkyDrive.com Web App

Imbunatatirile care imi sunt cele mai utile in acest moment sunt legate de aplicatia web SkyDrive.com

Noul design este mult mai usor de folosit decat DropBox – care are designul unul file-manager clasic. Daca ati folosit orice versiune de Windows 8 pana acum, nici nu veti avea nevoie de timp de acomodare.

Oricum, navigarea in directoare se poate face si in modul clasic, deci nimic nu s-a pierdut.

SkyDrive.com Web App

Ce s-a castigat este insa mai important.

Cautarea este rapida si mai eficienta, cautandu-se chiar si in continutul documentelor Office, fie ca este vorba despre documente Word, Excel sau PowerPoint. Aproape la fel ca pe un PC.

Lucrul cu fisiere si directoare a fost si el simplificat cu ajutorul unui meniu contextual, iar fisierele pot fi sortate si aranjate in diferite moduri (foarte util cand lucram cu multe fisiere intr-un director).

SkyDrive.com Web App

SkyDrive Apps

S-au facut progrese si in cazul aplicatiilor native SkyDrive si anume cele pentru Windows PC si Mac OS.

Cea mai importanta din punctul meu de vedere este posibilitatea de a selecta ca anumite directoare sa nu fie sincronizate. Nu au fost date mai multe detalii, dar cred ca este un pas important spre o mai buna administrare a sincronizarii fisierelor cu cloud-ul.

Cea de-a doua imbunatatire este legata de viteza cu care se face transferul si resursele utilizate.

Ce mi-ar fi placut sa vad intr-o astfel de aplicatie, ar fi fost optiunea de afisare a link-ului direct catre fisiere, dar sper sa fie implementata intr-un viitor apropiat (DropBox si SkyDrive.com ofera asa ceva deja).

Dar cum Windows si OS X nu sunt singurele sistem de operare pe care dorim sa avem fisierele din cloud, vom avea suport SkyDrive si pe Android. Pe iOS si Windows Phone aplicatia exista existenta si este chiar practica.

SkyDrive Android App

SkyDrive API

Poate partea ce mai importanta noutate a fost lasata la final. Este vorba despre imbunatatirea API-ului SkyDrive pentru a oferi dezvoltatorilor mult mai multe posibilitati.

– nu mai sunt restrictii legate de tipurile de fisiere sau rezolutia imaginilor incarcate (un plugin de WordPress cu upload direct in SkyDrive mi-ar fi mai mult decat util)
– deschiderea si salvarea fisierelor din/pe Skydrive se face cu ajutorul a doar catorva linii de cod JavaScript

via WindowsTeamBlog

PS: Windows 8 este de acum disponibil pentru abonatii MSDN si TechNet

4 thoughts on “SkyDrive.com capata un design Modern”

  1. Nu stiu daca mai are vreo sansa Dropbox in fata lu’ Skydrive.
    P.S. Poate gasiti putin timp si reusiti sa faceti un articol despre Windows 8 Enterprise Evaluation

  2. @Dan: gand la gand cu bucurie. Chiar cand postai tu comentariul eu scriam despre Windows 8 Enterprise. Articolul este acum postat.

    Cat despre Dropbox, ei bine au avut startul la momentul potrivit. SkyDrive a venit tarziu, la fel ca si Google Drive. Sunt companii care deja folosesc DropBox si nu vor vrea sa migreze. Noile companii care au de gand sa foloseasca cloud-storage au mai multe optiuni, dar DropBox inca adauga functionalitati noi pe care ceilalti noi nu le-au adaugat inca, deci isi mentine, cumva, avansul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>