Skydrive si Hotmail primesc imbunatatiri

Skydrive LogoVa mai aduceti aminte de Windows Live Skydrive nu-i asa? Ei bine, eu trebuie sa recunosc ca l-am folosit ceva mai rar de cand cu descoperirea DropBox-ului.

Motivul acestei preferinte este faptul ca nu exista o aplicatie pentru iOS (sitemul de operare al telefonului pe care il detin) compatibila cu Skydrive. In schimb, aplicatia Dropbox este poate cea mai intuitiva si prietenoasa din categoria sa… De aici decizia a fost destul de simpla.


Skydrive

Totusi am continuat sa folosesc Windows Live Skydrive impreuna cu Windows Live Mesh pentru sincronizarea fisierelor intre doua calculatoare. Windows Live Mesh are un avantaj interesant fata de DropBox: poate sincroniza doua directoare (de orice dimensiuni) fara a stoca fisierele in spatiul virtual, atata timp cat ambele calculatoare sunt conectate la internet. Voi reveni cu un informatii complete si un review al Windows Live Mesh in curand.

Revenind la Skydrive, Microsoft a decis ca este momentul unei schimbari. Sincer, interfata nu era prea intuitiva si de multe ori ma invarteam in cerc in cautarea fisierelor dorite (atunci cand nu foloseam SkyDrive Explorer, bineinteles)

In afara de imbunatatirea interfetei, s-a mai lucrat si in alte zone:

– imbunatatirea vitezei de navigare – in special pentru albumele foto (mi se parea destul de rapid si inainte)
– utilizarea de elemente HTML5 si CSS3
– posibilitatea de utilizare a functiei Pinned Sites din Internet Explorer 9
– marirea spatiului de stocare pentru fisiere individuale la 100MB (inainte limita era la 50MB)

Mai jos aveti si un scurt clip demonstrand o parte din noutati:

Windows Live Hotmail

Hotmail

Mai curand decat modificarile in Windows Live Skydrive, au fost integrate si o serie de scurtaturi (keyboard shortcuts) in Hotmail. E drept ca nu e cel mai popular serviciu de mail, dar eu inca il folosesc si banuiesc ca nu sunt singurul :).

Ei bine, aplicatia Hotmail tocmai a facut acest pas important pentru a se apropia de o aplicatie desktop, integrand atat scurtaturile proprii (din Outlook) cat si cele utilizate in alte aplicatii de email web: Gmail sau Yahoo! Mail.

Comenzile proprii disponibile sunt urmatoarele:

[table id=10 /]

Comenzile Gmail sau Yahoo sunt urmatoarele:

[table id=12 /]

Mai multe informatii si o demonstratie in clipul de mai jos:

Cred ca aplicatia va fi numai buna pentru Chromebook-uri fiindca ma indoiesc ca va incerca cineva combinatii de taste folosind tastatura virtuala a unei tablete Windows 8 :).

5 thoughts on “Skydrive si Hotmail primesc imbunatatiri”

  1. Folosesc s-mail de la hotmail si live si serviciile windows live esentials.Vreau sa spun in acest comentariu ca sunt foarte cunoscute,cred ca mai putin in romania unde se foloseste penibil-ul Yahoo

  2. @ionas2: sunt foarte cunoscute in afara. Windows Live Messenger are chiar o cota de piata de 40%, mai mare ca YM, din ce am inteles. La noi a intrat intai YM! care era mai functional decat MSN Messenger initial… si nici WLM nu a avut o promovare prea agresiva.. plus ca Microsoft si Yahoo sunt acum parteneri.. Anyway.. ma bucur sa gasesc si alti utilizatori ale serviciilor WIndows LIve, sper sa adunam cat mai multi aici pe blog :)

  3. @Iulian Deaconu: Am aflat de Google+, dar nu am obinut inca o invitatie.. si se pare ca sistemul de invitatii e putin mai rigid ca alte dati. Ca o prima impresie, pare interesant.. dar nu pot sa ma pronunt pana nu testez cel putin o perioada mai lunga (1-2-3 luni). Ma mai gandesc daca sa scriu un articol “informativ” :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>