Smart Folders – creare automata de directoare in Windows

Smart FoldersOrganizarea fisierelor si a directoarelor in Windows este importanta pentru orice utilizator si pentru orice sistem de operare. In Windows avem partitii, directoare, si Windows 7 Libraries. In iOS avem doar directoare, si chiar daca functionallitatea acestora este limitata, ei bine, modul in care acestea sunt create este cel putin ingenios.

Smart Folders

Smart Folders aduce modul de creare a directoarelor din iOS in Windows 7, Windows Vista sau Windows XP. Asta inseamna ca nu mai trebuie sa cream manual directoare folosind Ctrl+Shift+N sau clic-dreapta -> New -> Folder.


Smart Folders

Tot ce trebuie facut dupa instalarea in Smart Folders este sa trageti fisierele unele peste celelalte (ca in iOS) si directorul este creat automat.

Dupa mutarea fisierelor (drag and drop), va aparea o caseta pentru introducerea numelui noului director.

Smart Folders

O demonstratie a intregului proces poate fi urmarita in clipul de mai jos:

Smart Folders recunoaste toate extensiile pe care le recunoaste si sistemul de operare in mod implicit, insa pentru extensii speciale, exista o caseta (File Extension) si butonul Register – dupa cum se poate vedea si in imaginea de mai sus.

Aplicatia stie sa creeze directoare si din fisiere cu extensii diferite, adica nu este nevoie ca toate fisierele mutate sa aiba aceeasi extensie.

Smart Folders

Dezinstalarea este la fel de simpla ca si instalarea. Un clic si programul pare ca nici nu a fost instalat vreodata. Mentionez insa, ca atat la instalare cat si la dezinstalare Windows Explorer este restartat, adica directoarele pe care le aveti deschise vor fi inchise.

Pentru a descarca aplicatia linkul este mai jos:

Download Smart Folders

via addictivetips

4 thoughts on “Smart Folders – creare automata de directoare in Windows”

  1. Interesant utilitarul. E bun in situatiile cand in loc sa selectez mai multe foldere, se agata doar primul si dispare printre cele de sub el (details view mode), si trebuie sa fac un “undo move”. Dar in alta ordine de idei, daca tot suntem la foldere de windows, am sa va zic si eu un mic truc.
    Nu e asa ca aveti un SSD cu spatiu de stocare limitat? Nu e asa ca windows 7 64bit il cam ocupa pe tot? Nu e asa ca salvarile din Witcher2 sau Fallout-NV au devenit nelinistitor de mari? Nimic mai simplu ! Tot ce trebuie sa faceti e sa instalati HardLink Shell, un mic utilitar ce face un folder “hardlink” catre un alt folder. Acum puteti avea toate datele importante/salvarile de jocuri/etc din My Documents intr-un loc incapator, iar windowsul va crede ca sunt tot in My Documents.
    PS: Detalii/poze explicative/download in linkul de mai sus.

  2. PPS: Mda… l-am testat si eu un minut. Nu merge cu foldere si nici cu fisiere executabile. Dar cel mai naspa e ca nu are cancel. Daca apas escape sau nu dau nume la folder, folderul e creat oricum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>