Snow Leopard este confirmat pentru 28 august

Apple a confirmat zvonul potrivit căruia Snow Leopard (a.k.a. Mac OS 10.6, a.k.a produsul pentru promovarea căruia a dat dovadă de ipocrizie) va fi lansat vinerea aceasta, 28 august, 2009 — înainte de data estimată de expediere din septembrie. Mă întreb dacă finalizarea recentă a Windows 7 RTM a avut ceva de-a face cu schimbarea datei de lansare.

Pentru a crea Snow Leopard, inginerii Apple au rafinat 90% din mai mult de 1,000 de proiecte care alcătuiesc Mac OS X. Utilizatorii vor observa rafinamentele, incluzând un Finder™ mai receptiv; Mail ce încarcă mesajele de până la două ori mai rapid; Time Machine® cu până la 80% mai rapid pentru backup-ul iniţial; un Dock cu integrare Exposé®; QuickTime® X cu un player reconceput, care permite utilizatorilor să vizualizeze, să înregistreze, să aranjeze cu uşurinţă şi să împărtăşească videoclipuri; şi o versiune pe 64 biţi a lui Safari® 4 care este cu până la 50% mai rapidă şi rezistentă la crash-uri cauzate de pluginuri. Snow Leopard este acum jumătate din mărimea versiunii anterioare şi eliberează până la 7 GB de spaţiu HDD o dată instalat.

Pentru prima dată, aplicaţiile din sistem incluzând Finder, Mail, iCal®, iChat® şi Safari sunt pe 64 de biţi şi suportul lui Snow Leopard pe 64 biţi face ca procesoarele să folosească cantităţi mari de memorie RAM, creşte performanţa şi îmbunătăţeşte securitatea rămânând în acelaşi timp compatibile cu aplicaţii pe 32 de biţi. Grand Central Dispatch (GCD) oferă o nouă modalitate revoluţionară pentru dezvoltatorii de software care să profite de procesoarele cu mai multe nuclee. OpenCL permite dezvoltatorilor să atingă puterea incredibilă a unităţii de procesare grafică pentru sarcini care merg dincolo de grafică, acest lucru fiind prezent într-o oarecare măsură şi în driverele WDDM 1.1 din Windows 7.

Snow Leopard va fi disponibil ca un upgrade pentru Leopard (10.5) pentru 29 dolari americani sau 49 dolari pentru un pachet de familie (Family Pack) de 5 licenţe. O colecţie Mac Box cuprinzând Mac OS X Snow Leopard, iLife ‘09 şi iWork ‘09 va fi valabilă pentru 169 dolari pentru o licenţă de-un utilizator şi 229 dolari pentru un pachet de familie (Family Pack). Utilizatorii care au achiziţionat un Mac cu Leopard instalat după 8 iunie, 2009, pot primi o copie de Snow Leopard pentru o taxă de livrare de 9,95 dolari (nu ştim dacă oferta este valabilp şi pentru România).

8 thoughts on “Snow Leopard este confirmat pentru 28 august”

  1. {{OpenCL, permite dezvoltatorilor să atingă puterea incredibilă a unităţii de procesare grafică pentru sarcini care merg dincolo de grafică..}} – MmmuaHA HA HA !
    – Snow Leopard … las-o jos ca macane ! ……mac ! mac ! mac !

    [p.s.: iauite bre.. au si astia aplicatii pe 64biti]

  2. asa pe “foaie” totul suna ok, dar oare nu peste tot e asa? Si ma refer in mod explicit la cifrele astea formitabile (OMFG, E CU 101% MAI RAPID DECAT PRECEDENTUL SI DE DOUA ORI MAI MIC……..fara driveri……..)

  3. Sa inteleg ca va aparea si Adobe CS 5 MAC Edition pentru prima data nativ pe 64 bit. Fanii Apple trebuind sa scoata pana la 1000$ (vezi Apple store la iMac) din buzunar pentru a putea rula Photoshop pe mai mult de 4Gb de ram in MacOS X. Ma intreb cat de mult se lasa unii umiliti la buzunar, chiar daca isi permit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>