Snow Leopard va oferi posibilitatea de captura video a ecranului prin intermediul QuickTime X

O data cu introducerea Snow Leopard, QuicktTime Player va avea mai mult un rol utilitar, repertoriului de caturi video si audio deja existente adaugandu-i-se si posibilitatea de captura video a ecranului.
De ceva vreme, cei care au testat Mac OS X 10.6 aka Snow Leopard au observat optiunea de “Screen Recording” din meniul File al QuickTime X Player care va fi lansat o data cu sistemul de operare (in vara acestui an).

Aceasta functie se va dovedi foarte utila in special dezvoltatorilor de software si educatorilor, simplificand procesul de creare a tutorialelor video, a demonstratiilor unui anumit program (software) sau doar de captura a unui anumit eveniment in miscare pe ecranul calculatorului.

Selectarea optiunii de “Inregistrare a ecranului” (Screen recording) duce la aparitia unei interfete de inregistrare din care utilizatorul poate porni captura video, interfata apoi disparand. Un mic buton in partea de stanga-sus a meniului Mac OS X poate fi folosit pentru intreruperea inregistrarii.
Nu se stie inca daca aceasta functionalitate este implementat in ultimul build (10A335) ce a fost distribuit joi. Se stie insa ca in build-urile anterioare optiunea din QuickTime X Player era nefunctionala.
Ar fi fost frumos sa vedem o astfel de functie implementata si pe Windows 7. Nu neaparat in Windows Media Player ci mai degraba in Windows Live Movie Maker cred ca ar fi fost cel mai potrivit. Cine stie, poate ne va oferi o surpriza Microsoft. Pana atunci va trebui sa folosim programe de genul Free Screen Video Capture (click pe nume pentru a descarca).

2 thoughts on “Snow Leopard va oferi posibilitatea de captura video a ecranului prin intermediul QuickTime X”

Comments are closed.