Sophos demască vulnerabilitatea XP Mode, Microsoft raspunde cu calm.

Sophos vs MicrosoftDupă cum ştiţi sau nu, Microsoft trebuie să aducă doi grei ca Yahoo! şi Amazon pentru a lupta cu Google in cazul Google Books, însă poate reuşi singură in a se apera de o firmă producătoare de programe antivirus cum e Sophos. Polemica are la baza noul XP Mode din Windows 7 (m-am gandit ca e un important de stiut, mai ales dupa discutia legata de virtualizarea open-source – VirtualBox).

Richard Jacobs, director tehnic la Sophos precizează că XP Mode din Windows 7 face calculatoarele vulnerabile la atacuri datorita faptului că fiecare sistem de operare funcţionează independent, şi, prin urmare nu au acelaşi firewall şi aceeaşi protecţie antivirus. Acest lucru duce la cresterea costurilor de securitate.

Microsoft a contracarat cu faptul că marile companii vor folosi Microsoft Enterprise Desktop Virtualization iar companiile mici vor folosi virtualizarea XP-Mode pentru usurarea trecerii la un nou sistem de operare. Sistemele virtualizate vor primi in continuare update-uri de securitate de la Microsoft asemeni sistemelor fizice.
Asadar, un sistem de operare virtualizat trebuie protejat la fel ca sistemul de baza!
Via engadget.

4 thoughts on “Sophos demască vulnerabilitatea XP Mode, Microsoft raspunde cu calm.”

  1. ce prostie. nu cred ca te obliga cineva sa-ti instalezi xp mode. si daca iti instalezi ar trebui sa fii constient ca e ca si cum ai avea 2 calculatoare, ca de aia se cheama virtualizare, si in consecinta trebuie sa il protejezi si pe celalalt. oare la celelalte solutii de virtualizare nu se poate vorbi de aceleasi riscuri? de ce aduce vorba sophos chiar acum in prag de lansare a noului windows? ca sa discrediteze!

  2. @soundventure: avand in vedere de cata mediatizare dispune Windows 7, cei de la Sophos (de care eu personal am auzit prea putine) si-au castigat partea lor de publicitate prin afirmatiile de mai sus (“any kind of publicity is good publicity; parca asa era”).
    Cu cat o solutie de virtualizare ofera mai multe din facilitatile unui sistem de operare, cu atat aduce si vulnerabilitatile acestuia…

  3. Mda.. comentez din 2 puncte de vedere. “Una” .. microsoft mai scoate un patch la modulu xp-mode (mare scofala). A “doua” .. fericirea vanzatoilor de AV, o sa aiba mai multe chei de activat. Eu nu mai folosesc demult xp-modul, pt. ca ia foarte mult timp la instalare. Iar o masina cu OS este o masina de sine statatoare, fie ca e virtuala sau nu. Dar asa se fac afacerile de succes in ziua de azi. Putem sa privim lucrul asta si ca o presiune catre toate firmele care (mai) fac soft (si suport tehnic) numai pentru XP, sa treaca la windows 7.

  4. E o prostie deoarece daca ti se viruseaza calculatorul virtuala,nu ti se viruseaza calculatorului real,o rezolvi cu o reinstalare si gata,in calculatorul virtual!Asta daca nu cumva ai facut share intre calculatorul real si virtual.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>