Tastatura Asustek Eee soseşte în octombrie

Dispozitivul este o tastatură de calculator de dimensiuni standard cu un touchscreen de 12,7 cm şi cu un minicomputer în interior.

Un produs unic a fost anunţat la începutul acestui an de Asustek Computer, tastatura Eee, care va ajunge pe pieţele din Europa şi America de Nord, începând cu luna octombrie.

Tastatura Eee este o tastatură de calculator de dimensiuni standard ce are încorporat tot hardware-ul unui computer, precum şi un touchscreen de 12,7 cm pe partea dreaptă a tastaturii. Dispozitivul este proiectat să se conecteze prin cabluri sau prin wireless către orice dispozitiv care are ecran, cum ar fi un monitor, un TV LCD sau un proiector digital.

Asustek promovează dispozitivul pentru uz casnic. „Vrem să facem produsul util pentru TV-ul LCD spre exemplu sau ca inlocuitor pentru calculatorul de acasa”, a spus Jerry Shen, şeful executiv Asustek la o conferinţă de presă din Taipei.

Compania preconizează că oamenii se vor plimba cu tastatura Eee prin casă, folosind-o să acceseze internetul sau să se joace jocuri pe televizorul lor LCD sau ca o tastatură wireless la computerul lor de birou. Tastatura Eee poartă o serie de tehnologii wireless, incluzând un Wi-Fi 802.11b/g/n, Bluetooth 2.0 şi Ultra Wideband HDMI (interfaţă multimedia high definition UWB), în plus la porturi pentru un număr de conexiuni, incluzând USB 2.0, un port VGA, porturi HDMI şi conexiuni pentru căşti şi microfoane.

Tastatura are înăuntru un microprocesor Intel Atom de 1.6 GHz, memorie RAM 2 GB pe DDR2, şi un SSD încorporat de 16 GB sau 32 GB pentru a stoca informaţiile. Un reprezentant Asustek a spus că preţul final nu a fost anunţat încă pentru tastatura Eee, dar fiind parte a seriei EEE, nu ne asteptam sa fie un pret foarte mare. Bineinteles nu facem referire si la pretul din Romania. 

Via ITNews

5 thoughts on “Tastatura Asustek Eee soseşte în octombrie”

  1. Astia au vazut prea multe SF-uri. Cum sa te plimbi cu tastatura prin casa. Si un netbook nu face acelasi lucru, ca tot asta e si tastatura asta , un netbook cu tastatura mare. Ce lume !

  2. @iosys: are wireless hdmi asa ca atunci cand ai nevoie de monitor mare / televizor te duci in apropierea lui si aia e (are si wireless audio).
    Mi se pare foarte practica pentru o persoana mai atehnica sa zicem. Plus ca e mai portabila decat un laptop. O idee era totusi sa imbunatateasca procesorul…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>