Thumbnail Preview pentru Adobe Reader in Windows 7 64-bit

Avand in vedere ca deja cei 3GB RAM utilizabili pe un sistem pe 32 de biti, tot incerc sa gasesc timpul necesar pentru a trece pe Windows 7 Ultimate 64-bit. Ocazia potrivita nu s-a ivit inca si in afara de motivele comune care ne tin, de obicei, departe de un sistem pe 64 de biti, am inceput sa ma documentez si in legatura cu driverele si compatibilitatea hardware a PC-ului meu. Nu o sa intru in detalii neinteresante, dar o sa va impartasesc un lucru pe care eu nu il stiam si cred ca si voua va va fi la fel de util.


Avand in vedere ca Windows 7 (ca si Vista) vine cu un thumbnail preview in Windows Explorer foarte atractiv, nu mica mi-a fost mirarea sa aflu ca nu toate tipurile de documente sunt compatibile, ba chiar unele nu sunt compatibile decat pe varianta 32 bit. Cel mai elocvent exemplu este thumbnailul pentru fisierele Adobe Reader, cu extensia *.pdf (arhicunoscutele pdf-uri).
Aplicatia care rezolva problema poate fi descarcata de mai jos:

Download Adobe_Reader_x64_fixes_v2_002_installer.zip

Este semnata si, la nevoie poate fi dezinstalata. Singurul inconvenient ar fi faptul ca aplicatia trebuie re-executata de fiecare data cand updatati Adobre Reader.

La final, ca o parere personala, cred ca Adobe ar trebui sa inceapa sa inoveze si nu sa astepte sa fie impinsa de la spate. Multe programe din suita Adobe nu au primit imbunatatiri substantiale de foarte multa vreme. Lucruri ca acest mic inconvenient nu sporesc increderea in companie, mai ales avand in vedere ca este semnalat de aproximativ 2 ani (defectul aplicandu-se si in cazul Vista). In plus, Flash-ul inca asteapta trecerea la 64 bit iar concurenta nu va sta degeaba… Silverlight priveste de dupa colt.

via

4 thoughts on “Thumbnail Preview pentru Adobe Reader in Windows 7 64-bit”

 1. Am revenit cu o mica intrebare/problema…
  In registrii au ramas urme de la anumite jocuri programe pe care le-am uninstalat.
  E ok daca am sters folderele cu registrii de la BioWare sau Electronic Games daca nu am nici un joc instalat de la ei?
  De la HKEY LOCAL MACHINE/SOFTWARE.
  adica vor avea vreun impact aceste stergeri asupra windows-ului ca functionalitate?nu doresc junk-uri in calculator(am fost atent la ce am sters)!
  Scuze ca am postat aici dar ma grabeam!
  Multumesc pentru orice raspuns!

 2. @alfonosnianus: Atata timp cat programele nu mai avea nimic functional in calculator, nu ar trebuie sa fie nici o problema sa le stergi intrarile in registrii. Si eu fac lucrul asta destul de des, mai ales pentru programele care nu stiu sa stearga singure aceste intrari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>