Transforma-ti laptop-ul intr-un hotspot wi-fi

Desi am scris pana acum si un tutorial de activare Virutal Wi-fi si am prezentat si un program care simplifica acest lucru (Virtual Router), unii dintre cititori tot au intampinat probleme. Si cum cred ca nu e bine sa depindem de un singur program, va ofer o alternativa pentru articolele precedente. Aceasta poarta numele de Connectify si este o unealta care a ajuns deja la versiunea 2.x.

Windows 7 Virtual Router


Connectify se bazeaza pe acelasi principiu ca si solutiile din articolele precedente, adica pe capacitatea Windows 7 de a emula un Hotspot Wi-fi folosind o singura placa de retea Wi-fi. Gasesc aplicatia deosebit de utila celor care au iPhone dar nu dispun si de un router Wi-fi, procedeul de instalare al aplicatiilor din Cydia fiind astfel mult imbunatatit.
Hotspot-ul Conectify va aparea celorlalte aparate (telefoane/PDA-uri, chiar alte laptop-uri) ca un router normal, la care va veti putea conecta extrem de usor.
Si, ca orice router care se respecta, cel virtualizat de Connectify permite criptarea conexiunii folosind cel mai sigur standard, si anume WPA2.

Totusi, Connectify are si o limitare, si anume: functioneaza numai pe Windows 7 (excluzand Windows 7 Starter Edition) si are, bineinteles, nevoie de un calculator cu o placa de retea Wi-fi (majoritatea laptop-urilor dispun de asa ceva).
Pentru a descarca aplicatia (gratuit) folositi link-ul de mai jos:

Download Connectify (de pe Cnet.com)

Pentru a vedea Connectify in actiune, urmariti videoclipul de mai jos:

5 thoughts on “Transforma-ti laptop-ul intr-un hotspot wi-fi”

 1. Nu inteleg de ce toata lumea prefera folosirea acestor programe third party cand functionalitatea de router e inglobata nativ in windows 7:
  -pentru setare:
  netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=ce.vrei.tu key=parola
  -pentru pornire:
  netsh wlan start hostednetwork
  -pentru oprire:
  netsh wlan stop hostednetwork
  -pentru informatii:
  netsh wlan show hostednetwork

 2. E super tare programelul, l-am folosit si eu odata, o sa il mai folosesc cand mai am nevoie, singura problema ce am avut-o cu el este ca nu poate sa emuleze o retea normala cu wpa2 ci doar un hotspot cu wep…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>