TuneUp Utilities 2010 – licenta gratuita

TuneUp 2010Incepem luna martie si totodata primavara cu o veste foarte buna. TuneUp Utilities 2010 este oferit gratuit chiar de catre producator pentru o perioada limitata intr-un sistem asemanator celui in care WinRAR a fost oferit.

Dupa cum am mai mentionat pe blog, un review pentru TuneUp Utilities 2010 inca este in asteptare si chiar daca TuneUp Utilities 2011 a aparut deja, cea mai mare parte a functionalitatilor este comuna.

TuneUp Utilities este, cred, cea mai convenabila si intuitiva solutie de optimizare a PC-ului. Nu face minuni, dar face cateva lucruri esentiale caruia unui utilizator mai neexperimentat i-ar lua destul de mult timp sau ar trebui sa apeleze la ajutorul cuiva cu mai multe cunostinte. Ma refer aici atat la erori de sistem (unele dintre ele putand fi reparate chiar cu utilitarul Microsoft Fix It) cat si la imbunatatiri minore (tweak-uri). Pe scurt, functionalitatile TuneUP Utilities 2010 sunt urmatoarele:

compatibilitate cu Windows 7 atat varianta pe 32-bit si 64 bit

Turbo Mode – pentru dezactivarea functiilor mai putin importante sau neutilizate (folositor atunci cand vreti sa eliberati resursele calculatorului pentru un joc, sau vreun anumit program)

TuneUp Live Optimization – opreste procesele ce ruleaza in background

intretinere automata ce include: verificarea registrilor, a spatiului liber , defragmentarii, etc..

– posibilitatea de a dezinstala programe (desi sunt cateva optiuni gratuite care fac acest lucru mai bine – vezi Revo Uninstaller – care are la randul lui un review in asteptare)

– optiune pentru personalizarea Windows 7

consum redus de resurse (in idle, consuma aproximativ 9-30 MB RAM)

Acum sa trecem la ce este cu adevarat important si anume pasii necesari pentru obtinerea licentei si product-key-ului aferent pentru TuneUp Utilities 2010.

1. Mergeti la pagina promotiei:

http://www.tuneup.de/promo/computerbildfruehjahrsputz

2. Introduceti o adresa de email valida si codul CAPTCHA in campurile aferente

TuneUp Utilities 2010 German

3. Apasati butonul “Produktschlussel anfordern

4. In pop-ul ce apare introduceti din nou adresa de mail valida de la pasul 2 si apasati butonul galben

Tuneup 2010 email

5. Acum verificati casuta postala electronica (pot aparea intarzieri). Veti gasi un email de la “no-reply@tuneup.de” cu subiectul “TuneUp Utilities 2010 Freischaltlink“. Deschideti acest mail si faceti click pe link-ul de confirmare.

6. Acesta va va duce pe o pagina a site-ului TuneUp unde veti gasi cheia de inregistrare – product-key-ul – TuneUp Utilities 2010.

Nota: Product-key-ul este pentru versiunea in germana, asa cum unii cititori ai blogului StefaMedia au mentionat ( in urma unei oferte similare din decembrie). Pentru a trece la localizarea in limba engleza pasii nu sunt chiar la indemana oricui.

7. Descarcati TuneUp Utilities 2010 Trial in engleza folosind link-ul de mai jos:

Download TuneUp 2010 EN-US

7a. Instalati versiunea descarcata la punctul 7.

8. Mergeti in C:/Program Data/TuneUp Software/TuneUp Utilities 2010/ si copiati directorul en-US intr-un loc sigur (eventual pe desktop). In prealabil trebuie sa activati din Organize->Folder Options optiunea de vizualizare a fisierelor ascunse si de sistem (daca sunt cititori care nu stiu cum sa realizeze acest lucru, le voi dedica un articol-tutorial).

8a. Dezinstalati TuneUP 2010 trial (selectati inchiderea Windows Explorer, pentru a nu fi nevoie de restart; in cazul meu a fost nevoie sa repornesc Windows Explorer din Task Manager)

9. Acum instalati TuneUp 2010 in germana:

Download TuneUp 2010 German (va trebui sa mai introduceti inca o data adresa de email)

10. Dupa instalare utilizati Product-key-ul primit la punctul 6 (click-dreapta pe TuneUp in Notification Area, selectati prima optiune; acum selectati butonul din coltul dreapta-jos al ferestrei si apoi butonul din stanga; in cazul meu, a fost nevoie de un update si abia apoi produsul a fost activat  )

11. Copiati directorul en-US de la punctul 8 in noua locatie: C:/Program Data/TuneUp Software/TuneUp Utilities 2010/ (eventual stergeti sau redenumiti directorul de-DE)

12. Acum deschideti registrii scriind regedit in Start->search si apoi apasand Enter.

13. Mergeti la “HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWARETuneUpUtilities9.0” ; Faceti click-dreapta pe intrarea UILanguage si apasati Modify. Modificati valoarea din de-DE in en-US.

14. Restartati calculatorul si veti avea TuneUp Utilities 2010 in engleza dar fara posibilitatea de a-l activa.

15. Mergeti la directorul de la punctul 11. C:/Program Data/TuneUp Software/TuneUp Utilities 2010/ si copiati si apoi lipiti directorul en-US in directorul respectiv. Redenumiti copia in de-DE.

16. Mergeti din nou in registrii si remodificati intrarea de la Pasul 13. din en-US in de-DE.

18. Restartati calculatorul si ar trebui sa aveti un TuneUp 2010 in engleza inregistrat cu un product-key valid.

TuneUp Utilities 2010

Astept comentariile voastre in legatura cu succesul acestei operatiuni sau, de ce nu, cu o solutie mai simpla decat cea descrisa mai sus.

14 thoughts on “TuneUp Utilities 2010 – licenta gratuita”

 1. @yo9fah: oferta se numeste, in traducere: “curatenia de primavara”; deci curata ce e vechi. Tuneup utilities 2011 e prea nou pentru a fi curatat :) si oricum e foarte putin imbunatatit. Eu sunt multumit de varianta asta :d.

 2. Revista Chip ne-a obisnuit in ultimii ani cu promotii la acest utilitar.Nu am nici o emotie ca in decembrie va aparea promotie si pt varianta 2011.Cine il vrea pina atunci sa-l cumpere sau…Oricum este foarte buna si aceasta varianta!

 3. @claudiusss: recunosc ca nu sunt putini pasii pentru a intra in legalitate.. dar cred sincer ca merita :D.. plus ca nu ii faci zilnic si nici nu stai cu grija :D.
  @dumi: intr-adevar, sursa promotiei este chip.de si chiar este o traditie a lor in legatura cu acest soft.

 4. @Ionut, sa vorbesti in Romania de legalitate este ceva hazliu cind insasi istoria recenta a acestei tari este sinonima cu ILEGALITATEA ,FURTUL ,TEAPA,MINCIUNA si ar mai fi citeva dar….. nu le mai scriu( NU FAC MISTO ,sper ca ai inteles la ce ma refer) . O ZI BUNA VA DORESC.

 5. Pai acum cinstit vorbind: decit o versiune 2011 piratata mai bine o versiune 2010 cu un key valid,mai ales ca este si 100% compatibila Win 7.Eu unul nu as sta de loc pe ganduri…

 6. @LEY: sunt complet de acord cu ce spui tu… dar incet incet poate miscam ceva. Ideea e sa schimbam cat de putin mentalitatea… desi aici discutia e lunga….

 7. nu-i vorba ca folosesc doar softuri piratate..in ultimul timp am inceput sa urmaresc promotiile gen ashampoo,auslogics,etc care ofera programul gratuit,ce-i drept ca softul original ofera o stabilitate mai mare,si te fereste de acele crashuri,dar in cazul de fata imi era putin lene sa urmaresc toti acei pasi :),aa care este pagina promotiei?

 8. @JaK: nu merge pe varianta in engleza deoarece este o diferenta de versiune intre cele doua; datorita acestei diferente este nevoie de toti pasii de mai sus.

 9. Ma indoiesc ca aceasta cale reprezinta “pasii pentru a intra in legalitate”.
  Aici este prezentata o cale de modificare a programului ceea ce nu cred ca ai voie.
  Acea oferta este valabila pentru versiunea in limba germana.
  Nu va culcati pe o ureche ca softul instalat in limba engleza este 100% legal.

 10. Delete the contents of the folder de-DE and paste the contents of the folder with your national language, restart your computer and enjoy the TuneUp in the translation which you have chosen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>