[Update] Tutorial jailbreak iPhone 3Gs cu PurpleRa1n!

Astazi a fost lansata aplicatia PurpleRa1n a lui Geohot. Momentan functioneaza numai pe calculatoare cu sistemul de operare Windows. PurpleRa1n este util doar pentru jailbreak si nu pentru deblocare. Utilitarul este diferit de Quickpwn si Redsn0w, si nu necesita punerea telefonului in modul DFU in timpul operatiunii de jailbreak.
Inainte de a incepe trebuie sa descarci PurpleRa1n de aici – apasand pe logo-ul Windows: Download PurpleRa1n

Pasii sunt urmatorii:

1. Asigura-te ca ai ultima versiune de iTunes instalata si firmware-ul 3.0 pe iPhone-ul tau 3Gs. Acum inchide aplicatia iTunes in caz ca era deschisa.
– nota: purplera1n nu functioneaza decat pe Windows XP sau Windows Vista.

2. Conecteaza iphone-ul la calculator

iPhone 3Gs purplera1n jailbreak

3. Porneste PurpleRa1n si apasa (click) pe “make it ra1n”

iPhone 3Gs purplera1n jailbreak
4. Asteapta terminarea operatiunii si restartarea aparatului

iPhone 3Gs purplera1n jailbreak

5.Dupa instalare, va aparea iconita Freeze a aplicatiei Purplera1n. Porneste aplicatia si apasa “Install Cydia”.
– nota: este nevoie de conexiune la internet.

iPhone 3Gs purplera1n jailbreak

PS: iPhone 3Gs poate fi si deblocat cu ajutorul UltraSn0w, pe care il gasiti in Cydia, insa versiunea pentru 3GS nu este inca disponibila.

Atentie: purplera1n este inca in BETA. Nu functioneaza pe Windows 7 sau pe Mac, si unele incompatibilitati pot aparea (Winterboard spre exemplu nu este compatibil). Luni este posibila aparitia unei noi versiune a PurpleRa1n. Cum iPhone3Gs nu este comercializat inca la noi (decat prin pre-comanda), tutorialul ramane valabil si dupa ce o versiune stabila/finala a PurpleRa1n va aparea.

Update: PurpleRa1n a ajuns in stadiul RC2 (in decurs de 24 de ore) si este acum compatibil cu Windows 7, precum si cu sistemele pe 64 biti.

Via iSpazio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>