Tutorial Office 2007 – Outlook… cu Google Docs/SharePoint

Dacă data trecută vorbeam de Outlook, m-am gândit că ar merge și o legătură la Google Docs sau SharePoint. Eu, de exemplu, pentru documentele de pe Google Docs folosesc OffiSync. Însă, ieri, am văzut că există un plugin (Harmony) pentru managementul documentelor din Google Docs/SharePoint în Outlook.
De ce “Google Docs/SharePoint”? Pentru că există un plug-in pentru Google Docs și unul pentru SharePoint, ambele pentru Outlook (pentru cea de a doua variantă necesită Outlook 2007).

mdfro
Ceea ce înseamnă că, din Outlook se pot deschide zonele de documente, se pot transfera mult mai ușor informații (conținut e-mail, fișiere atașate) către aceste zone și, de exemplu, de transferat (copy și paste) din zona SharePoint MySite în GoogleDocs.

mdfro
Folosirea unui fișier atașat unui e-mail se va regăsi în corpul corespondenței sub formă de mesaj care specifică zona GoogleDocs/SharePoint.
mdfro
O altă variantă ar fi ca în e-mail să nu fie fișiere atașate ci link-uri din GoogleDocs sau SharePoint (dar atenție la drepturi) sau chiar textul corespondenței să conțină link-ul la fișierele respective.
În cazul Google Docs, deschiderea documentelor se poate face în interfața clientului de e-mail, dar eu am preferat să-l deschid în browser, mai ales dacă urmează să-l și editezi. În cazul SharePoint deschiderea, respectiv și editarea, se face în aplicație.

3 thoughts on “Tutorial Office 2007 – Outlook… cu Google Docs/SharePoint”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>