Tutorial Windows 7 – Toolbar-ul Windows Media Player 12 in Taskbar

Caut de foarte mult timp o solutie pentru reactivarea toolbar-ului Windows Media Player (cunoscut si ca Taskband) in Windows 7. Era una dintre functionalitatile mele preferate ale WMP, una pe care programele concurente nu o aveau si care facilita utilizarea acestuia
Microsoft a renuntat, se pare, la aceasta functionalitate o data cu WMP 12, asa ca singura solutie, pana acum, era inlocuirea anumitor fisiere din WMP 12 cu cele din WMP 11. Nu am oferit acel tutorial fiindca din punctul meu de vedere nu era util. Renuntarea la librarii (o functie extrem de utila in Windows 7) nu are cum sa fie avantajoasa. Astazi insa am avut surpriza sa gasesc un articol care ne aduce Taskband-ul fara compromisuri. Rezultatul arata cam asa:

Windows Media Player 12 Toolbar

(Atentie insa, tutorialul este valabil doar pentru variantele pe 32 biti ale Windows 7, iar Superbar-ul de mai sus este obtinut folosind optiunea: “Use Small Icons” din Taskbar -> Properties – pentru a se potrivi cu marimea toolbar-ului WMP)

Pasii pentru obtinerea rezultatului de mai sus sunt urmatorii:

1. Descarcati urmatorul program:

Download WMP12.exe (Fisierul este stocat in directorul meu Skydrive. Apreciez comentariile legate de viteza de descarcare.)

2. Acum apasati tasta Win (sau faceti click cu mouse-ul pe Start Orb), si in fereastra de Search scrieti: “services.msc” si apasati Enter.

3. Selectati “Windows Media Player Network Sharing”, faceti click dreapta si selectati “Stop”

4. Acum executati aplicatia descarcata la punctul 1 – WMP12.exe. Aceasta va efectua modificarile necesare.

5. Porniti Windows Media Player 12 si minimizati-l

6. Faceti click dreapta pe Taskbar, selectati Toolbars -> Windows Media Player

Succes si utilizare placuta!

13 thoughts on “Tutorial Windows 7 – Toolbar-ul Windows Media Player 12 in Taskbar”

 1. Am o intrebare. Va mai avea windows 7 o varianta separata pentru Europa? Va fi fara browser? Sau va fi la alegere (prin windows update?)

 2. mi-ar fi fost folositor acest tutorial acum 3 luni si ceva cand am instalat prima data Windows 7, de fapt n-ar fi fost ca oricum am folosit doar versiunile pe 64 de biti… dar acum m-am obisnuit cu butoanele de sub previewul WMP 12, in plus daca la inceput nu suportam ideea de taskbarul ala marit denumit pompos “superbar” (in mare parte ca in stanga iconitele din notification area sunt prea mici, ceasul arata urat si nu-mi placea ca start orb-ul nu mai iesea in exterior), acum nu concep sa nu am superbar, imi plac iconitele pe care le-am pus acolo si mi se pare foarte util daca nu iti place sa iti incarci desktopul cu toate prostiile. Sper ca in curand sa existe tot mai multe programe care sa profite de facilitatile superbarului, media playere cu functiile din preview sau jumplist si…… m-am cam indepartat de subiectul discutiei, nu :) ?

 3. @Ionel: am scris despre asta acum cateva zile: http://blog.weebo.ro/microsoft-a-renuntat-la-windows-7-e-ne-ofera-un-ecran-de-alegere-a-browser-ului/
  @underground: sincer si eu simt la fel legat de superbar si de aero peek si aero snap. Imi fac lucrul cu calculatorul mult mai usor. Tutorialul asta vine in sprijinul celor care chiar doresc WMP-ul vechi. Eu am ecran de 22, asa ca dupa ce am tinut taskband-ul pentru teste, am revenit inapoi la superbar-ul cu iconite mari.

 4. WMP 12 e un player bun dar eu nu-l folosesc datorita unor functionalitati lipsa: custom pan scan si keyboard shortcuts customizabile. Si din pacate nici cu plug-in-urile nu sta grozav. Majoritatea sunt foarte vechi si nu merg cum trebuie pe versiunile mai noi de WMP.

 5. @Darius: Thx for the heads-up. Am modificat din nou link-ul. Cred ca cei de la Microsoft modifica in mod constant locatia fisierelor pe servere. Sper ca de data asta sa tina mai mult.

 6. Nu imi merge, descarc fisierul si cand il rulez, se instaleaza cu succes, dar nu apare in Toolbars “Windows Media Player”.
  Am facut tot ce trebuie, am inchis serviciul //etc.

 7. @Darius: am uitat sa scriu ca trebuie executata aplicatia cu: “Run as an administrator”. Ai Windows 7 pe 32 biti da? Mie mi-a mers urmand exact pasii de mai sus.. dar cu run as administrator. WMP trebuie inchis inaintea instalarii… Mai incearca o data si zi-mi daca s-a schimbat ceva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>