Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangolin

UBuntu LOgoContinuand saptamana lansarilor in domeniul IT, va informez ca s-a lansat si Ubuntu 12.04 LTS.

Fiind o versiune LTS, Ubuntu 12.04 promite o baza solida pentru urmatoarele versiuni ale sistemului de operare.

LTS vine de la Long Term Support (primeste update-uri alaturi de celelalte versiuni mai noi disponibile timp de 3 ani pentru varianta desktop), asta insemand ca, asa cum ne-au obisnuit cei de la Caonical, vom mai vedea o versiune a Ubuntu pana la urmatoarea versiune LTS.


Imbunatatirile regasite in Ubuntu 12.04 nu sunt deci majore (urmand ca Ubuntu 12.10 sa contina mai multe) desi cateva sunt chiar interesante.

Head-Up Display

Ubuntu 12.04 HUD
Ubuntu 12.04 HUD

Despre Head-Up Display din Ubuntu 12.04 am mai discutat. Si atunci, ca si acum, sunt impresionat. Cateva taste apasate aduc in prim plan optiunile din meniu pentru a fi accesate cat mai simplu. Interesant si util totodata.

Video Lens

Ubuntu 12.04 Video Lens
Ubuntu 12.04 Video Lens

Video Lens este o noua functie in Dash, permitand afisarea continutului video in functie de criteriile cautarii. Este astfel realizat incat cauta nu numai in videoclipurile sotcate ci si pe Youtube sau internet.

Ubuntu Software Center

Ubuntu 12.04 Software Center
Ubuntu 12.04 Software Center

Ubuntu Sotfware Center – imbunatatit cu fiecare versiune ofera acces la cele mai apreciate aplicatii la review-urile acestora sau la functii de comparare intre aplicatii. Puteti vedea ce aplicatii aveti instalate si le puteti sincroniza de pe un calculator pe altul

Download Ubuntu 12.04 LTS

Pentru a descarca Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangolin, linkurile sunt cele de mai jos:

Download Ubuntu 12.04 – 32 bit
Download Ubuntu 12.04 – 64 bit

Download Wubi – pentru instalarea Ubuntu 12.04 in paralel cu Windows 7

Ubuntu Tour – Web App

Daca vreti insa sa va familiarizati cu Ubuntu fara a-l instala pe hard-disk sau intr-o masina virtuala aveti aceasta posibilitate printr-o aplicatie web dedicata, disponibila la adresa de mai jos:

Ubuntu Web App

Aplicatia se misca foarte bine si este printre cele mai bune reprezentari web ale unui sistem de operare din cate am intalnit (chiar daca cea pentru OS X Lion este mai placuta vizual, aceasta este cu mult mai functionala).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>