UI Centric – interfata pentru tabletele Windows 7

Dupa anuntul anularii tabletei HP Slate cu Windows 7 viitorul nu parea foarte promitator pentru Microsoft in acest segment. Windows Phone 7 nu va avea o varianta pentru tablete, Windows 7 ramand ca singura solutie desi hardware-ul tabletelor nu este chiar ceea ce are nevoie un sistem de operare complet.

Nici Google cu al sau Android (sau nelansatul Chrome OS) nu are inca o solutie viabila pentru piata tabletelor, iar HP-ul desi a cumparat Palm si promite sa lanseze tablete si smartphone-uri folosind WebOS, inca nu a prezentat nimic in acest sens.
iPad-ul ramane in continuare rege in segmentul pe care l-a creat. Vanzarile merg bine, iar concurenta pare hotarata sa nu cumva sa ii puna bete in roate. In tot acest timp, nu a aparut nici un zvon despre o noua tableta cu windows 7.

Este adevarat ca am vazut cateva idei de interfete ce ar veni peste Windows 7, dar demersuri concrete in acest sens inca nu au aparut. Interfata prezenta pe ExoPC este intr-adevar inovatoare, atragatoare si utilizabila, dar uitandu-ne la ea, stim ca se poate mai mult. Iar acest mai mult a fost realizat de cei de la UI Centric, rezultatul putand fi vizionat mai jos:

Inspiratia lor a fost cu siguranta noul Windows Phone 7, sau poate interfata Zune HD. Dar pe langa simplitatea mostenita, au integrat si o grafica naturala si intuitiva. Toate acestea fara sa faca vreun compromis la nivel de functionalitate (avem multitasking, flash, silverlight, suport USB-host, video conferinta etc..) Ce astept acum este optimizarea acestei interfete pentru hardware-ul existent (procesoare Atom).

Vizionand astfel de clipuri, ma intreb cum ar fi daca Microsoft ar lua decizia inteleapta de a cumpara o astfel de companie (sau macar de a colabora strans cu ei); daca ar scoate (din Windows 7) toate functionalitatile si programele care nu sunt necesare pentru un astfel de gadget si in locul interfetei Aero ar veni cu o astfel de interfata. Sunt sigur ca sunt multe servicii in Windows 7 la care se poate renunta pentru a obtine performante decente pe hardware slab (interfata Aero este doar unul dintre ele), dar ca de obicei Microsoft prefera sa piarda startul. Pacat.

5 thoughts on “UI Centric – interfata pentru tabletele Windows 7”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>