Un mic truc pentru Snipping Tool

Am laudat, la vremea respectiva, utilitatea Snipping Tool. Unealta nu era o noutate, fiind prezenta si in Vista, dar ambalajul sub care a fost prezentata a facut-o, deodata, mult mai atragatoare. Multe din pozele articolelor de pe blog sunt realizate cu Snipping Tool. A inlocuit aproape complet butonul PrintScreen si cu siguranta nu am nevoie de alta unealta pentru capturi de ecran.

Totusi are un inconvenient. Nu pot fi capturate meniurile active cum ar fi Start Menu sau Context Menu. Solutia era insa sub nasul meu si cred ca e necesar sa o dau mai departe.


Pe scurt, atunci cand doriti sa prindeti un astfel de meniu, trebuie sa apasati tastele Ctrl+PrScr cu Snipping Tool deschis in prealabil.

Pe lung, va detaliez toate operatiunile mai jos:

1. Deschideti Snipping Tool si selectati “New Rectangular Selection”

Snipping Tool Active

 

2. Minimizati Snipping Tool

Snipping Tool Inactive

 

3. Deschideti Start Menu sau meniul contextual dorit

4. Apasati Ctrl+PrScr. Selectati aria dorita si salvati-o. Va arata cam asa:

Star Menu capturat cu Snipping Tool

 Nota: Incercati de mai multe ori daca nu va iese din prima . Start Menu-ul este destul de sensibil la apasari de butoane.

7 thoughts on “Un mic truc pentru Snipping Tool”

  1. Cel mai simplu este sa folosesti programul gratuit ‘Gadwin PrintScreen’. Functioneaza intotdeauna fara probleme.

  2. Program pentru lejeritate, mie inca imi place combinatia de PrtScr + irfanview 😉 simple and fast, si cu irfanview mai poti face una alta 😉

  3. Am o problema, am dus pe desktop iconita de la Snipping Tool si apoi am sters-o fara sa vreau.Acum nu mai gasesc programu in Start->All Programs->Accesories.Am tras pur si simplu de iconita s-o aduc pe desktop.Am sters programu ? Il mai pot gasi undeva?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>