Un micro ajutor pentru utilizatorii uTorrent – setari, imagini, explicatii!

Parerile in ceea ce priveste folosirea softurilor pentru descarcarea de torrente sunt impartite. Unii prefera uTorrent, unii opteaza pentru BitTorrent, BitComet sau Azureus sau alte softulete mai putin cunoscute. Eu unul am ales uTorrent pentru interfata simpla si faptul ca este “preferat” de foarte multe trackere. Desi versiunea 1.8.1 pe care o folosesc eu este un pic mai veche si are cateva mici bug-uri ( nu pre-aloca din timp spatiul necesar pentru fisierele descarcate) mie imi este foarte utila. In aceasta ordine de idei am conceput un tutorial cu setarile facute de mine. Nu sustin ca sunt cele mai bune, dar nu am avut probleme de genul ban-are ip sau disable user pe motive de configurari gresite pe nici un tracker. Fara a lungi vorba iata si setarile ce trebuie facute.

                                                               utorrent in ansamblu
utorrent

General
General
– aici puteti selecta printre altele daca programul sa se updateze singur sau nu, preferabil sa nu. De ce? Pentru ca s-ar putea ca unele trackere sa nu suporte ultima versiune de soft si sa baneze utilizatorul. De asemenea este posibil ca versiunea sa aiba bug-uri si sa mearga defectuos.

UI Settings
UI Settings
– Aici sunt optiuni de interfata mai mult, daca doriti sa fie minimizat in tray, sa se inchida, in general la ce comenzi sa raspunda la simplu sau dublu click  ( cateva optiuni pot sa difere in functie de user.) Puteti sa mai bifati si optiunea Show speed limits in the status bar – arata viteza de upload / download per total.

Directories
Directories
– De aici va puti alege unde sa se descarce atat torentele cat si fisierele propriu-zise asociate acestora.

Connection
Connection
– Cea mai importanta optiune de aici consta in adaugarea la exceptiile care permit depasirea firewall-ului. Daca acesta nu permite transferul de fisiere atunci nu se pot descarca torrente cu ajutorul acestei aplicatii

Bandwidth
Bandwidth
– Pentru o viteza buna de descarcare, schimbati valorile initiale ale aplicatiei cu unele mai mari. Nu este obligatoriu sa fie aceleasi ca la mine. Totodata de aici se pot impune limitari in ceea ce priveste viteza de download (nerecemandat).

BitTorrent
BitTorrent
– Aici regasiti setari legate de retea, pentru trackerele interne este preferabil sa fie dezactivat DHT, altfel pot aparea erori in ceea ce priveste raportul download / upload

Queueing
Queueing
– La fel ca la meniul Bandwidth puteti selecta numarul activ de conexiuni ( in acest caz de torente). Aici se poate in schimb limita viteza de upload (de asemenea nerecomandat).

Scheduler
Scheduler
– Se pot stabili probabil zile si ore pentru download, seed – eu nu am folosit-o, nu mi se pare utila.

Web UI
WebUI
– Se poate controla aplicatia prin remote de la distanta pe internet de pe un alt PC (de asemenea nu am folosit, nu pot da mai multe detalii).

Advanced
Advanced
– Dupa cum spune realizatorul softului, DO NOT MODIFY – asa am facut – este vorba de parametrii de functionare ai aplicatiei.

UI Extras
UI Extras
– o alta optiune la care nu am modificat nimic.

Disk Cache
Disk Cache
– In cazul acestei optiuni parerile sunt impartite, unii spun ca ar trebui creata un fel de memorie de unde sa isi resurse suplimentare softul ( necesare pentru viteze mari de download) iar altii ca nu. Din ce am observat, optiunile din foto merg foarte bine pe Windows XP, dar pe Windows 7 sau Vista este posibil ca sa apara erori – sa se incarce memoria virtual prea mult si sa “crape” aplicatiile. De aceea pe Vista sau Windows 7 cateodata e bine ca primele optiuni sa fie bifate si ultimele doua nu iar valoarea de 32 sa fie inlocuita cu o valoare mai mare ( intre 100 -500).

Link-ul oficial al uTorrent este acesta: uTorrent official site (de aici poate fi descarcata ultima versiune).

22 thoughts on “Un micro ajutor pentru utilizatorii uTorrent – setari, imagini, explicatii!”

 1. la fel si eu folosesc acest mic program utorrent, de altfel cel mai mic si cel mai bun! Vreau sa precizez insa ca valoarea mare la bandwith nu este indicata in cazul in care aveti internet cu viteza relativ mica (ex 100-500kbps). pt cei care au net cu viteze mai mici, setarile ar trebui sa se faca cam asa: “Global maxim number of connections”: 500 “Maximum number of connected peers per torrent”: 200 “Number of upload slots per torrent” cel mult 10.

 2. Inca o intrebare fara legatura cu postarea :D:
  La windows 7 RC, cum scot chestia aia din dreapta jos, ( Windows 7, Evaluation copy. Build 7127. winmain. 090507-1820) ?

 3. Eu folosesc BitTorrent, in prinicipal fiindca e cel mai vechi client de torrente (de obicei experienta/vechimea conteaza) si fiindca, asa cum e mentionat mai sus uTorrent mai vine si cu cate un bug care iti poate aduce ban pe trakerele private. Consumul de resurse crescut nu imi este un inconvenient, mai ales avand in vedere ca nu il tin pornit atat de mult timp.

 4. foloseam utorrent vers 1.8.3 dar dupa cateva ore, poate minute nu e regula, ma trezeam ca imi pica conexiunea la internet si fara sa dau un restart nu puteam vedea nici interfata web de la router … folosesc clicknet … are cineva idee de ce face asa ?
  la fel a facut si pe win 7 beta si pe rc 7100 … mai nou nu am incercat

  1. ciprica, trebuie neaparat sa iti actualizezi drivere placii de retea…exact problema asta am avut-o si eu. Dupa reinstalarea driverelor a mers perfect.

 5. salutare am si eu o problema: am descarcat cateva torente si lam salvat in fisier am reinstalat windousu si acum dupa ca am bagat si utorentul as vrea sa las torentele descarcate inainte de a baga win la seed daca se mai poate
  cum as putea sa fac asta?
  ma poate ajuta cineva?

  1. Trebuie sa pui fisierul torrent si fisierul descarcat in folderele desemnate de utorrent (ar trebui sa fie in setari). El le va incarca/seed-ui de acolo automat.

 6. @ando: unde ai salvat torentele? Daca au fost pe partitia “c” e mai complicat dar nu imposibil daca pe “D” e mai usor. Astept rasp si iti spun ce sa faci. Atentie : mai tarziu voi fi plecat , deci pana la ora 15 si un pic sau dupa 19 ne auzim si te ajut cu mare placere.

 7. sal am si eu o problema cu torrentu pirate bay. L-am descarcat, l-am instalat am facut toate instaarile pe care le ai tu dar nu merge sa descarc. imi apare in fereastra ce vreau sa descarc dar nu se incarca.

 8. salut.
  am o problema . am utorent 3.2.2 si de cateva zile am dezactivat ,din gresala, fereastra aia care iti apare cand introduci un torent nou , sa dai unde sa il salvezi, si tot caut in setari sa o activez inapoi da nu gasesc. imi puteti spune de unde o pot activa?mersi mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>