[Update – blog.weebo.ro pe Bing.com] S-a lansat Bing.com – primele impresii!

Update: Cu toate ca este ziua prima zi a lansarii, Windows 7 Bucharest a aparut deja in cautarea de imagini a Bing.com pentru termenul “wallpaper Mac” (ironic nu-i asa?). Nu mi-am Am gasit poza in cautare (sunt foarte foarte multe) dar mai jos aveti un screenshot din plug-in-ul WassUP. Vizitatorul este din Slovacia, iar link-ul cautarii intreprinse este aici: Link blog.weebo.ro pe Bing.com.

De vreo cateva ore, Microsoft a pornit Bing.com.
Toate bune si frumoase, numai ca interfata rezultatelor aduce foarte mult a Google. (vedeti cautarea de imagini)
Versiunea mobila a acestui motor de cautare te redirectioneaza automat catre varianta mobila a Live.com. Pai in anul 2009 cand procentul utilizatorilor de internet pe mobil este in continua crestere, o companie ca Microsoft pierde acest lucru din vedere? Inteleg ca e inca in stadiul Beta, si se vede ca este o imbunatatire substantiala fata de Live Search, dar asemanarea prea mare cu google (si nici macar nu il depaseste in vreun domeniu), lipsa unei functii atat de originale incat sa fie revolutionare, si nu in ultimul rand lipsa variantei mobile, ma fac sa ma intreb: De ce as folosi Bing in loc de Google? Astept parerile voastre, si voi reveni cu mai multe impresii dupa ce il mai testez un pic.
Click pe imagine pentru marire.

PS: ca imbunatatire, stie sa caute doar rezultatele din Romania/in Romana, si si-a dat singur seama de asta. Lucru pe care Yahoo! nu l-a invatat inca.
PS2: totusi, daca stau sa ma gandesc, arata mai bine decat Yahoo!, e mai curat, pare mai profesionist realizat. Despre eficienta, putin mai tarziu.

9 thoughts on “[Update – blog.weebo.ro pe Bing.com] S-a lansat Bing.com – primele impresii!”

 1. In ce priveste cautare de imagini, dupa parerea mea, nu-mi pare chiar deloc a fi asemanator cu Google, dar ce este mai important sunt rezultatele oferite – care sunt suficient de sugestieve si oarecum complementare cu Google ceea ce cred ca in final e un lucru bun….Nu il intrece pe batranu’ Google dar il completeaza!
  Practic Live sau Bing(care dupa parerea mea suna stupid ca si Kumo) sunt doua nume diverse(care oricum nu conteaza) insa speram ca ALGORITMUL DE CAUTARE sa fie intradevar imbunatit !(e ceea ce conteaza in definitiv)

  1. @topo: nu e asemanatoare ca design, dar cand dai pe o imagine, iti pare exact ca in google, imaginea in colt si site-ul jos intr-un frame special. Afisarea a 1000 de imagini pe prima pagina iarasi are avantaje si dezavantaje avand in vedere ca nu toti avem super conexiuni la internet. Cat despre nume, Bing, iti dau dreptate, dar probabil asa suna si Google la inceput insa nu cred ca o sa fie mult pana o sa ne obisnuim cu el, daca devine un succes. Referitor la algoritm, aici sper sa vedem noutatea, sincer, pana acum nu mi-a parut nimic atat de nou, chiar sunt curios ce inseamna “relevanta” pentru Microsoft cat si pentru Google. Ar fi tare sa reuseasca cineva sa obtina formula calculului algoritmilor Google… ;)).
   O sa vad daca e eficient atunci cand voi avea nevoie si Google nu va reusi sa o gaseasca in primele 10 pagini (mai mult nu caut niciodata).

 2. M-am chinuit ceva in primele zile pana sa ajung pe prima pagina in Google.

  Dar cu asta, direct primul dintre toti pe segment 😛

  Imi place poza de pe background

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>