Upgrade de la Windows XP la Windows 7 prin Windows Easy Transfer

Cei mai multi utilizatori de Windows 7 sunt (si vor fi, imediat dupa lansarea oficiala) utilizatorii de Windows XP. Cei care folosesc Vista nu vor fi deacord sa plateasca dupa asa putin timp (1-2 ani – nu cred ca a facut nimeni greseala sa cumpere Windows Vista inainte de Service Pack 1) un nou sistem de operare. Iar pentru ei, Paul Thurrott a scris un articol destul de detaliat despre un pseudo upgrade de la Windows XP la Windows 7. Spun pseudo upgrade fiindca este vorba de fapt de transferul fisierelor si al setarilor cu ajutorul aplicatiei Windows Easy Transfer de pe DVD-ul Windows 7. Aceasta este o versiune imbunatatita a celei prezente in Vista.
Windows xp logo arrow right windows 7 logo
Procedeul de pseudeo upgradare consta in salvarea fisierelor si setarilor de catre Windows Easy Transfer intr-o locatie de pe hard-disk, efectuarea instalarii Windows 7 de la 0 (clean install) si apoi restaurarea setarilor si documentelor cu ajutorul Windows Easy Transfer.

Poate una dintre cele mai utile functionalitati ale aceste aplicatii este posibilitatea de a crea o pune intre sistemele pe 32 biti si cele pe 64 biti. Astfel, in pofida faptului ca un sistem pe 32 biti nu poate fi upgradat la 64 biti, cu ajutorul Windows Easy Transfer puteti sa va pastrati/transferati setarile si documentele de pe un sistem pe 32 de biti pe unul de 64 biti si invers.

Pentru a porni Windows Easy Transfer pe calculatorul cu XP, trebuie sa introduceti DVD-ul cu Windows 7 (sau imaginea DVD-ului, sau folderul in care ati dezarhivat aceasta imagine) si sa navigati la X:suppormigwiz (unde X este DVD-drive-ul dumneavoastra), apoi executati migsetup.exe. Veti avea in fata un program care va va ghida in efectuarea transferului de date.

Windows Easy Transfer va arata ce fisiere/setari poate salva:

Windows Easy Transfer

Puteti face backup-ul cu ajutorul unui cablu Easy Transfer (USB – USB), sau puteti folosi un folder de pe retea sau un stick USB.

Windows Easy Transfer

In timp ce executati programul, acesta scaneaza fiecare cont de utilizator , cautand setarile si fisierele necesare.

Windows Easy Transfer

Dupa aceasta cautare va va spune cat spatiu pe disk este necesar.

Windows Easy Transfer

Puteti continua backup-ul predefinit sau puteti selecta fisierele dorite si nedorite.

Windows Easy Transfer

Fisierul Easy Transfer rezultat necesita parola.

Windows Easy Transfer

Dupa aceasta, fisierele dumneavoastra vor fi transferate.

Windows Easy Transfer

Windows Easy Transfer

Backup-ul este complet

Windows Easy Transfer

Windows Easy Transfer

Restaurarea setarilor/fisierelor din XP in Windows 7.
Dupa terminarea procesului de instalare a Windows 7 (voi scrie un articol descriptiv in curand), puteti schimba setarile noului sistem de operare cu cele ale vechiului XP. Puteti face acest lucru si pe alt calculator care foloseste Windows 7, accesand Windows Easy Transfer din StartMenu si localizand fisierul Easy Transfer necesar.

Dupa localizarea fisierului Easy Transfer, trebuie sa il deblocati folosind parola de mai sus.

Windows Easy Transfer

Puteti alege ce parti ale fisierului de backup sa restaurati (in caz ca sunt mai multe conturi).

Windows Easy Transfer

Fisierele sunt apoi transferate…

Windows Easy Transfer

… rezultand un Windows 7 transformat.

Windows Easy Transfer

Acum puteti accesa raportul Easy Transfer pentru a vedea programele pe care trebuie sa le intalati din nou in Windows 7.

Windows Easy Transfer

One thought on “Upgrade de la Windows XP la Windows 7 prin Windows Easy Transfer”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>