ViewSonic VX2258wm – monitor multi-touch certificat Windows 7

De ceva vreme monitorul Acer P223W din dotare nu imi mai este suficient pentru lucru. Zecile de tab-uri de care vorbeam intr-un articol precedent au si ele nevoie de spatiu, iar Chrome nu stie sa integreze atat de multe tab-uri intr-o singura fereastra.
M-am gandit ca mi-ar fi de folos doua monitoare. Unul pentru social media si elemente de comunicare (facebook, twitter, messenger, mail) si celalalt pentru lucru. In acest fel, atunci cand trebuie sa ma concentrez asupra lucrului pot sa inchid monitorul cu “distrageri” si sa incep sa fiu eficient.

M-am mai gandit la o solutie dual monitor atunci cand citeam despre pretul primelor monitoare multi-touch ce ar fi putut sa invadeze piata inca din martie anul trecut. Acest lucru nu s-a intamplat, si de-abia astazi am aflat despre primul monitor multi-touch certificat Windows 7 de la ViewSonic (cred ca are nevoie ca minim 4 puncte de contact simultan sa fie interpretate).

Modelul monitorului este VX2258wm. Intre noi fie vorba, nu am inteles niciodata de ce monitoarele, laptop-urile si componentele pc in general au nume atat de codificate. Inteleg ca privite in ansamblu au sens, dar nu e oare mult mai usor sa pronunti Macbook in loc de Acer Asprie One 5520G (trebuie pronuntat si G-ul).

Revenind la monitorul care mi-a atras atentia (nu din cauza numelui), acesta foloseste o tehnologie interesanta (si in acelasi timp economica) pentru a capta atingerile. Este vorba de “Infrared Optical Imaging Technology” – adica o serie de senzori si emitatori in infra-rosu sensibili la intreruperea razelor. Nu stiu cat de eficienta este aceasta tehnologie, dar daca a obtinut certificarea Windows 7 (Microsoft Windows Touch Certified), ma gandesc ca e comparabila ca performante cu foliile folosite in prezent.

Rezolutia monitorului ViewSonic VX2258wm este Full HD – 1080p la un timp de raspuns de 5ms.
Ce nu are acest monitor este o mufa HDMI (are DVI si VGA), iar in plus cred ca sunt difuzoarele incorporate (tehnologie SRS Premium Sound – la fel ca la telefoanele Windows Phone 7). Nu cred ca sunt multi utilizatori ai unui monitor de 320$ care nu au si un sistem audio decent.

Ca o nota personala, preturile vehiculate pentru astfel de monitoare in martie anul curent erau in jurul a 250$. Ma gandesc ca s-au scumpit costurile de productie de atunci…

Oricum ar fi, astept sa se mai ieftineasca pana sa ma decid asupra cumpararii, sau eventual sa mai apara cateva modele pentru a a mai scadea preturile (concurenta e sfanta). Pana atunci, cam asa arata ViewSonic-ul:

ViewSonic VX2258wm

4 thoughts on “ViewSonic VX2258wm – monitor multi-touch certificat Windows 7”

  1. @Michell: o idee foarte buna, dar am incercat 2 soft-uri pentru virtualizarea mai multor desktop-uri si nu am fost pe deplin multumit (au fiecare cate un articol dedicat pe blog). Cel mai eficient mi s-a parut VirtualDesktops; chiar daca nu are o interfata prea extravaganta isi face treaba. Cube Desktop pare chiar ok, dar in primul rand nu e gratis si in al doilea rand nu vine cu o fisa tehnica prea avansata/detaliata…

  2. Probabil pt. ca nu are hdmi .. daia l-au certificat Microsoft [evil :)]. Dar Acer T230H, ce are ? (numai ca nu prea se gaseste). Altfel un Dell SX2210 (care e mai ceva ca pomu’ de craciun) e numa bun pt. un cadou scump ! (binenteles pt. cine merita).

    1. …probabil e o chestie de costuri (lipsa HDMI). Personal as filasat HDMI+VGA, as fi adaugat o camera ieftina (de prin stocuri de portabile), si am fi avut un produs mai dotat decat ceilalti competiori din aceaiasi clasa (Acer, Benq, PakardBell, etc.) sub pretul mai marilor grei (Dell, HP).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>