Virtual Wi-fi in Windows 7 – Tutorial activare

Wi-Fi Windows 7Prin mai va vorbeam despre implementarea Virtual Wi-Fi in Windows 7. Pe atunci datele erau putine, dar stirea era cu siguranta una importanta. A venit momentul ca acea stire sa capete valoarea printr-un tutorial de activare a retelei wireless virtuale in Windows 7.

Pentru cei ce nu stiu, Virtual Wi-fi permite unui calculator cu placa de retea wireless sa devina Acces Point pentru alte calculatoare si in acelsi timp sa fie conectat el insasi la un HotSpot Wi-Fi.

Pasii pentru activarea Virtual Wi-fi sunt urmatorii:


1. Deschideti command-prompt-ul cu privilegii de Administrator.

( Click pe Start menu -> All Programs -> Accessories -> click-dreapta pe Command Prompt ->  selectati “Run as administrator”). 

2. Configurarea interfetei se face scriind urmatoarea linie in Command-promptul deschis mai sus:

netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=Test key=12345678

Prin comanda de mai sus veti crea un access-point numele “Test”, si parola WPA  “12345678”.

3. Configurarea Internet Connection Sharing (ICS)

Deschideti Control Panel -> Network and Internet -> Network and Sharing Center. Selectati reteaua care reprezinta conexiunea la internet, selectati “Properties”, selectati tab-ul “Sharing”  so activati ICS (Internet Connection Sharing) si selectati reteaua creata la punctul 2.

4. Porniti reteaua virtuala scriind urmatoarea linie in Command-Prompt:

netsh wlan start hostednetwork

Windows 7 Wifi Setup

Windows 7 Wifi Setup 2

via

PS: nu toate placile Wi-Fi au drivere care suporta virtualizarea. Pentru placile Intel gasiti driverele mai jos:

32-bit driver / 64-bit driver

28 thoughts on “Virtual Wi-fi in Windows 7 – Tutorial activare”

 1. Nu prea am inteles despre ce e vorba … deci daca am un comp cu placa de retea + net il pot face sa transmita wireless sau cum ca nu inteleg 😐

  1. @Gabi: Ai inteles foarte bine. Ai un calculator cu placa de retea wireless si net conectat tot prin ea, si il poti face sa transmita internetul prin wireless catre alte calculatoare.

    1. @catalinoo9: tutorialul se adreseaza celor care prin aceeasi placa de retea wireless cu care se conecteaza la internet dau internetul mai departe. Raspunsul la intrebarea ta e DA. Dar daca ai internet prin cablu (ethernet) sa zicem si ai si placa wireless pe calculator (laptop) poti sa dai mai departe internetul prin wireless fara a avea nevoie de acest tutorial. Tot ce trebuie sa faci este sa creezi o retea “Ad-hoc” si sa activezi Internet Connection Sharing. Am reusit asta si pe Vista. Daca sunt doritori, pot sa fac un tutorial si pentru Windows 7.

 2. E vreun protocol/functie anume care trebuie sa o indeplineasca chipsetul sau driverul wi-fi ?… Cum se cheama functia asta de duplexing sau virtualizare ? Chipseturile Atheros, astea de pe mai toate Netbook-urile, stiu asa ceva ? Ca n-am stat sa studiez functia (avand in vedere ca am vreo 2 LAN-USB WI-FI pt. desktop care pot fi si AccesPointuri din soft).
  PS: Asta inseamna ca si performanta scade cel putin la jumate. Nu prea vad rostul sa transformi un notebook in AP, cand mai pe toate drumurile sunt destule gadgeturi cu o gramada de functii asemanatoare, sau alte solutii mai rapide.

 3. Ideea este urmatoarea. Cu acest Virtual Wi-Fi iti poti transforma PC-ul cu net intr-un router. Acesta se conecteaza automat la aceasta retea creata, dar si celalalte pc-uri se pot conecta AUTOMAT la aceasta retea, spre deosebire de o retea wireless ad-hoc in care, atat pc-ul cu net cat si cele care vor primi, trebuie sa se conecteze manual la retea.
  Concluzie : Ionut, mi-ai facut viata ai usoara, meriti pe deplin niste clickuri pe reclamele Adsense.

 4. Hmm, se pare ca nu se conecteaza automat pe PC-ul unde este creeata. Dar cred ca voi face in felul urmator.
  Scriu intr-un document “netsh wlan start hostednetwork” si ii pun extensia .cmd. Apoi o o pun la startup.

 5. @Darius: Dap, nu se conecteaza automat pe PC-ul unde este creata, dar am descoperit un programel care usureaza acest lucru. Voi scrie cat de curand despre el 😀

 6. mie imi da eroarea asta cand dau netsh wlan start hostednetwork
  the hosted network couldn`t be started,
  The group or resource is not in the correct state to perform the requested operation.
  Ce pot sa fac?
  Cum pot sa fac o conexiune ad-hoc intre un laptop cu windows 7 si xp?

 7. @burssy: Uite ce program a aparut pentru tine: http://blog.weebo.ro/virtual-wi-fi-in-windows-7-tutorial-activare/ . In caz ca ai gresit vreo etapa/vreun pas de configurare, folosesti programul din link si nu ar trebui sa mai ai probleme.
  Daca totusi problemele persista inseamna ca placa ta wireless nu are un driver care sa suporte virtualizare. Iti recomand sa instalezi cel mai nou driver si sa mai incerci o data.
  Daca nici asa nu merge iti recomand sa legi laptop-ul la internet prin LAN si calculatorul cu XP la laptop prin Wi-Fi Ad-hoc. (Control Panel -> Network and Internet – > Network and Sharing Center – > Set up a connection or a network)

 8. Salut.Am o intrebare pentru cei care s-au descurcat cu instalarea retelei virtuale si anume zice sa selectam reteaua care am creat-o ca dupa ce activam ICS,intrebarea este unde gasesc reteaua creata ca sa o pot selecta.As aprecia un raspuns ,va multumesc.

 9. mie imi apare “The Wireless AutoConfig Service (wlansvc) is not running.” cand tastez codul “netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=Test key=12345678″ dc?

 10. Buna! Am si eu o intrebare. Daca am internet de la vodafon (stik de ala de ….. 12euro) pot sa conectez alt laptop la laptopul care are internet conectat (vdf)? Multumesc!

 11. Buna . In prima faza dupa comanda netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=Test key=12345678 , totul pare ok
  – acum cand ma duc la reteaua mea , la shering , nu imi apare reteaua facuta , bifez cele doua casute acolo , dau ok si cand scriu comana la cmd. netsh wlan start hostednetwork , imi apare eroare
  The hosten network couldn’t be started.The group or resource is not in the correct state to perform the requested operation.
  Asta si dupa ce am instalat noul driver. Dece ?

 12. Salut.
  Am o rugaminte. Am W7, conectat la internet prin LAN. Cum pot face o retea ad-hoc ca sa pot conecta prin WI-FI un E72? Am reusit, cred :p, sa configurez reteaua Ad-hoc, la status imi apare ca asteapta utilizatori. Numai ca in momentul in care incerc sa conectez E72 prin WI-FI la retea, introduc pass-ul imi da telul o eroare: General: Functie neacceptata. Ma puteti ajuta?

 13. Nu e mai simplu sa faci bridge intre conexiunea de internet si cea de la wireless?
  Pentru orice calc cu windoes fie el 98, xp, 2000, nt, vista sau win 7 selectezi icoanele celor 2 conexiuni (cea de net si cea de la retea), dai click dreapta si selectezi bridge connections. (mai sunt si alte setari pe acolo pentru protejare conexiune etc)

 14. super tare!!! dar am o problema….:( cand am facut tot ce a zis mai sus a mers, dar cand am vrut sa conectel telu la wi-fi din calculator, m-am uitat la pc si scria la test ,,no internet acces””. ma ajutati si pe mine, va rog??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>