Viziunea Microsoft pentru viitor: gesturi, proiectii si ecrane transparente

Microsoft a incercat intotdeauna sa anticipeze viitorul si apoi sa faca tot posibilul sa il creeze. De aceea avem Microsoft Research, de aceea am avut Microsoft Surface si am avut (cel putin in stadiul conceptual) Microsoft Courier Booklet si de aceea avem astazi un nou clip reprezentand “Microsoft Vision for the future“.


Sunt multe lucruri de observat:

– ochelari care traduc in timp real
– proiectii 3D
– dispozitive touch-screen transparente
– HUB-uri din Windows Phone 7
– NFC (near field communication) – cel putin pentru asta cred ca era cheia de hotel de pe ecran
– augmented reality (donatia)
– cloud computing
– collaboration tools
– gesture based controls

Vizionare placuta!

Este un lucru sigur faptul ca multe dintre tehnologiile de mai sus nu vor ajunge in mainile noastre in viitorul apropiat si poate nici macar in cel indepartat. Dar o parte din ele exista deja si vor putea fi implementate intr-un mod asemanator.

Si ca sa fiu si un pic carcotas, interfata prezenta pe toate dispozitivele nu imi pare chiar intuitiva. Contine elemente din Windows Phone 7 si intr-o oarecare masura seamana si cu Windows 8. Ar putea fi un indiciu pentru viitorul interfetelor cu utilizatorul (UI) al produselor Microsoft. Si totusi am vazut prea multe gesturi cu prea putine actiuni. Controlul vocal a fost prezentat doar prin imagini (acel microfon verde pe care – intre noi fie vorba – nici nu il observi daca nu esti atent); nu am vazut simplitate ci o interfata plina de elemente mai mult sau mai putin utile (de ce sa intorci dispozitivul daca oricum e transparent :) ). Sincer nici nu stiam in ce parte a ecranului sa ma uit.
Si apoi, de ce o pereche de ochelari trebuie sa fie traducatorul in timp real si nu o pereche de casti? Si probabil mai sunt astfel de intrebari…

PS: elementele prezentate aduc cumva cu A Day Made of Glass nu-i asa?

5 thoughts on “Viziunea Microsoft pentru viitor: gesturi, proiectii si ecrane transparente”

  1. Pana se va ajunge acolo, sa vedem ce va fi cu windows 8 . Mi se pare ca Microsoft “s-a cam ascuns” si se prefigureaza o “amorteala” din partea utilizatorilor.Parca ar fi o suspiciune, asa cum a fost si cu Windows Vista.Parerea mea este ,ca ceva scartie la MS!
    Parca niciodata nu s-a asternut o asa tacere ,referitoare la modul cum arata si cum merge windows 8.

  2. Pentru ca au aratat ce a fost de aratat. Si au lansat si Platform Preview. Chiar nu mai e nimic de zis despre W8 pentru ca, pentru utilizatorul de rand, doar interfata touch si optimizarea sunt singurele chestii noi. Adica… chiar nu e cu nimic diferit de W7 la suprafata,unde avem noi acces,ca sa zic asa. Tocmai de aceea au lansat Platform Preview… ca programatorii de software sa aiba ce studia, pentru ca kernelul este putin,mai mult,modificat.

  3. +1 pentru Ciprian.. foarte bun raspunsul :). Vor mai fi cateva adaugiri pe parcurs, pentru Windows 8, dar cel mai probabil vor fi minore. Ce va fi cu adevarat important vor fi aplicatiile ce vor aparea si pe care le astept cu nerabdare :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>