Vizualizeaza documente Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint) si Visio gratuit

Dupa instalarea unui sistem de operare, mi se pare normal sa putem vizualiza documente. Insa licentele Office 2010 nu cresc in copaci, si nici de pe rafturile din magazine nu pot fi culese la un pret foarte mic. Asa ca recurgem de obicei la OpenOffice sau Google Docs, sau, mai nou, la Office Web Apps.

Office Logo 

Spre a acoperi aceasta nisa, Microsoft ofera acum cateva alternative gratuite pentru vizualizare documentelor create in suita Office.


Nu va entuziasmati prea repede, nu este vorba de Office Starter ci de cateva aplicatii capabile sa redea sau sa printeze documentele create cu Word, Excel, PowerPoint sau Visio. Editarea nu face parte din functionalitatile acestor programe, dar pentru un calculator pe care il folositi doar pentru vizualizari, eventual un netbook, ma gandesc ca vor fi folositoare aceste mici aplicatii.

Word Viewer permite vizualizarea, printarea si copierea documentelor Word (formatele recunoscute variaza de la .xml, .doc, la .rtf si .docx) fara a avea Microsoft Word instalat. Il puteti descarca de mai jos:

Download Word Viewer

Excel Viewer realizeaza acelasi lucru ca si Word Viewer (deschidere, imprimare), permitand, la fel ca si acesta copierea continutului in alte programe. Il puteti descarca folosind link-ul de mai jos:

Download Excel Viewer

PowerPoint Viewer permite vizualizarea prezentarilor Powerpoint in intregime, permitand chiar deschiderea fisierelor protejate cu parola. Bineinteles acesta nu permite editarea continutului. Link-ul pentru descarcare:

Download PowerPoint Viewer

Visio Viewer permite vizualizarea diagramelor si a desenelor realizate cu ajutor Microsoft Visio. Acestea vor fi deschise prin intermediul Internet Explorer. Pentru a descarca aplicatia, folositi link-ul de mai jos:

Download Microsoft Visio 2010 Viewer

In concluzie, programele de mai sus sunt un fel de Adobe Acrobat Reader de la Microsoft, fiind destinate consumului de continut si nu crearii acestuia. Mi se pare normal sa nu avem instalata o suita Office pe fiecare calculator doar pentru a vizualiza documente, asa ca aceaste mici aplicatii imi par deosebit de folositoare.

via

7 thoughts on “Vizualizeaza documente Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint) si Visio gratuit”

  1. Intr-adevar tot ce ai prezentat mai sus este o solutie foarte buna pentru toti cei care au nevoie sa vizualizeze documente daca nu au instalat Office-ul cu licenta. Oricum ultima versiune scoasa de baietii de la Microsoft e foarte bine imbunatatita, cel putin eu as strange bani sa-mi iau macar un Office Home and Student 2010.

  2. @Mihaela Chelaru: Home Student in varianta PKC are un pret ok (400 lei), mai ales ca poate fi folosita tot pe 3 calculatoare. Daca sunt doar 3 PC-uri in casa e o alegere chiar la indemana :). Solutia de mai sus este mai degraba pentru atunci cand ai mai mult de 3 calculatoare acasa si nu toate sunt folosite pentru lucru/productivitate.

  3. Mie sincer nu imi folosesc deocamdata:D. Poate intr-un viitor apropiat :). Si daca tot e ceva legat de vizualizarea fisierelor office sa va spun ca eu am reusit sa vizualizez, si fara aceste programe, niste fisiere office 2007. Imediat dupa ce am reinstalat Windows-ul am avut nevoie sa intru intr-un oarecare .docx si cand am dat 2-click pe el, supriza…s-a deschis, dar nu mai stiu cu ce program:D.

    1. Windows 7 are suport integrat pentru *.docx prin Wordpad (!nu Notepad) dar suportul este foarte limitat. Alte formate nu cred ca se pot deschide direct din cate stiu eu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>