vSubst – ridica directoarele la rang de drive-uri

V-ati saturat sa faceti zeci de scurtaturi pe desktop spre directoare/foldere din calculator? Doriti ca sa puteti accesa un folder doar cu un singur click, direct din My Computer?
Programul pe care il voi prezenta astazi realizeaza acest lucru si se numeste “vSubst” si poate fi descarcat de pe Softpedia.

Asa arata calculatorul meu inainte de folosirea acestui program.

In continuare va voi prezenta cum anume se foloseste acest program, ghidandu-ma dupa zicala “nu ai inteles pe deplin un lucru, decat daca poti sa il explici bunicii”, adica voi prezenta utilizarea fiecarui buton in parte.

Sa mai privim o imagine cu cateva functionalitati ale acestui program

In poza de mai sus puteti vedea cateva locuri incadrate in chenare colorate, iar cu aceleasi culori sunt scrise 6 numere, respectiv 1,2,3,4,5 si 6. Au fost colorate pentru a va putea explica, fara o gramada de poze, cum se foloseste acest program.

1. Selectati o cifra pentru hard-ul virtual, care sa fie in zona inconjurata cu verde deschis.
2. Daca apasam pe butonul “Add…” ne va aparea in zona marcata cu rosu un text asemanator cu cel din urmatoarea poza
3. Daca apasam pe butonul “Remove…”, va fi eliminat hardul virtual selectat
4. Daca apasam pe butonul “Permanent…”, atunci nu vom mai putea elimina acel hard virtual din My Computer.
5. Daca apasam pe butornul “Exit”, atunci vom iesi din program

Nota: Fiecare modificare adusa listei se transmite in timp real catre My Computer

Dupa ce am apasat pe Butonul Add (2.), vom fi nevoiti sa alegem un folder care sa ne apara in My Computer. Daca nu stim adresa folderului pe de rost, putem da click pe Select, caz in care va aparea o fereastra dupa cum urmeaza:

Selectam filderul si dam OK, apoi iar OK, si vom fi intrebati daca suntem siguri ca dorim sa adaugam acel folder in My Computer.  Putem raspunde cu Da (“Yes”), Nu (“No”) sau Renunta (“Cancel”).
Aceiasi fereastra va aparea si cand vom dori sa stergem un hard virtual.

Dupa ce am adaugat hardul virtual, ne va aparea, in program, un rand cu adresele (cea reala si cea virtuala, adica cea de genul “L:”). Putem elimina foarte usor un hard virtual, selectand hardul pe care il vrem eliminat si dand click pe “Remove…”, iar apoi apasand pe “Yes”.

In imaginea de mai sus puteti vedea cum am intrat pe desktop, intrand pe un hard virtual, numit “Z:”.

Nota: Inainte de a trece insa la treaba, ar trebui sa aveti urmatoarele lucruri in vedere:
– este recomandata alegerea unor litere ale drive-urilor cat mai spre sfarsitul alfabetului (Z:, X:) pentru a nu intra in conflict cu vreun stick USB atasat
– nu este indicat sa folositi utilitarele proprii HDD-urilor pentru drive-urile create (Format, Scan Disk, Defrag)

XPT este la primul sau articol pe Windows 7 Bucharest si ii urez, cu aceasta ocazie: Bun Venit! si la o colaborare cat mai indelungata.

4 thoughts on “vSubst – ridica directoarele la rang de drive-uri”

  1. 😀 N-am mai folosit “subst” de pe vremea cand jucam jocuri sparte din DOS 6.22, si pacaleam executabilele ca folderul in care era jocul e un cd. Welcome to Win7Bucharest ! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>