Weekend fun – scrie-ti numele cu ajutorul codului de bare!

google barcode logo

In urma cu cateva zile, Google sarbatorea aniversarea a 57 de ani de la inventarea codului de bare. Cum nu tin sa anunt fiecare schimbare de logo Google, care de altfel are loc foarte des, acesta mi-a atras intr-un fel atentia.
Codul de bare si diverse variatiuni pe aceasta tema sunt folosite cu succes de foarta mult timp, si probabil vor fi folosite mult timp de acum inainte. Si daca tot e weekend, m-am gandit ca ar fi interesant sa ne jucam putin cu codul de bare. Am gasit 2 instrumente online care pot descifra codul de bare, sau pot transforma un text in cod de bare.

morovia.com este site-ul cu ajutorul caruia puteti sa transformati un text in cod de bare. Aveti grija sa fie selectat “Code 128″ si sa deselectati “Show human readable text”. Mai jos aveti imaginea pentru “Windows 7 Bucharest”:

Pentru a decoda un cod de bare, site-ul potrivit este ZXing.org. Acesta permite atat folosirea adresei URL a unei imagini, cat si incarcarea imaginii pe site.
Enjoy!

Via.

3 thoughts on “Weekend fun – scrie-ti numele cu ajutorul codului de bare!”

  1. Ca tot nu a comentat nimeni, ma intreb eu, oare cati ani au trecut de la inventarea tastelor SHIFT sau CAPS LOCK. Sau dece se foloseste standardul QWERTY. Lucruri uzuale in lumea calculatoarelor, inventate acum mai bine de o suta de ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>