Windows 7 atinge 350 de milioane de licenţe vândute

Microsoft a afirmat astăzi că Windows 7 s-a vândut într-un număr uriaş: mai exact 350 de milioane de licenţe, adică aproximativ de două ori mai multe licenţe decât în cazul sistemului de operare Vista, în acelaşi interval de timp. Windows 7 a salvat Microsoft de la un potenţial dezastru datorat Vista-ului.

Windows 7 este disponibil doar de circa 18 luni, dacă nu luăm în calcul şi perioada de comenzi anticipate din 26 iunie până în 11 iulie, 2009. În medie, Microsoft a vândut aproximativ 19.4 milioane de licenţe pe lună.

Am căutat şi alte statistici destul de interesante, care ne arată şi alte date despre sistemele de operare mai vechi:

Windows XP – în primele două luni după lansare s-au vândut 17 milioane de unităţi şi circa 46 de milioane în termen de zece luni de la lansare;

Windows 95 – în primul an, şi-anume 1995, s-au vândut aproximativ 19 milioane de unităţi;

Despre Windows 3.11 se cunoaşte că s-au vândut 34 de milioane de copii pe tot parcursul vieţii sale. Fireşte, piaţa calculatoarelor era mult mai mică atunci şi Windows 7 ne dovedeşte creşterea masivă a calculatoarelor personale în ultimele două decenii.

Windows Vista are aproximativ 180 de milioane de licenţe vândute în termen de 18 luni de la lansare (fără să ţinem socoteala celor 3 luni de vânzări ale upgrade-urilor Express dn toamna anului 2006).

Totuşi, toate aceste cifre impresionante nu sunt de-ajuns, Windows XP încă fiind pe „tron”, deţinând majoritatea în piaţa sistemelor de operare – mai mult de 50%, conform Net Applications, şi circa 47%, conform Stat Counter. Aceştia sunt încă utilizatori ai vechiului sistem de operare Windows XP, sistem de operare care mai primeşte update-uri până în 2014, asta doar pentru Service Pack 3.

În ritmul actual, mai sunt necesare vreo 12 – 18 luni până când Windows 7 va fi capabil să depăşească Windows XP şi să devină cel mai popular sistem de operare din lume. Până atunci, aşteptăm să vedem noutăţi legate de Windows 8, care se promite că va fi un sistem de operare revoluţionar, modern.

7 thoughts on “Windows 7 atinge 350 de milioane de licenţe vândute”

  1. Eu as zice ca statisticile alea nu sunt deloc corecte. XP s-a dus la fund de mult tare. Mai are cam 20-25% pe piata,asta din ce am mai citit pana acum,si vreau sa cred ca am dreptate :)
    Felicitari MS pentru W7,este intradevar cel mai bun sistem de operare din catalogul Windows,si cu timpul v-a devenit un fel de XP,sunt sigur 1000%. (Adica userii vor ramane lipiti de el :)) )

  2. win7 cel mai bun sitem operare e . e adevarat ca e mai retentios ca xp la resurse sau rami dar daca ai un pc decent cu 1 gb rami macar va rula decent eu recomand 2 gb rami sa aveti. si sa fim seriosi rami nu sunt asa scumpi si procesor decent ma refer dual core 3 Ghz sau 2.5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>