Windows 7 build 7022, impresii si printscreen-uri. Din ce in ce mai aproape de RC (build 7048?)

Se pare ca lansarea Windows 7 in vara acestui an este iminenta. Cu ultimul build, 7048, pandind la usa, Microsoft se pregateste de lansarea RC (Release Candidate) chiar la sfarsitul lunii februarie(articol in engleza).
Ultima versiune(build 7022), pe care inca o puteti descarca de aici, aduce putine imbunatatiri, dar substantiale – mentionez ca e disponibila doar versiunea pe 32 biti, cea pe 64 biti nefiind momentan de gasit.
windows 7 build 7022
(pentru afisarea versiunii tastati “winver” in search-box-ul din Start Menu)
Prima dintre acestea este versiunea RC a Internet Explorer 8 (versiune publica de ceva vreme pentru Windows XP si Windows Vista).
A doua este inlaturarea bug-urilor din Windows Media Player 12.
Celelalte imbunatatiri sunt in principal legate de stabilitate. Mentionez aici doar cele pe care l-am observat; pentru mai multe detalii citit aici.
– Timp de start-up si shut-down imbunatatie.
– Imbunatatirea stabilitatii sistemului.
– Cateva modificari legate de infatisarea sistemului.
– Nu am observat o imbunatatire a vitezei de afisare a rezultatelor cautarilor folosind caseta de Search din Start Menu(imbunatatiri raportate de alti utilizatori).

Am instalat versiunea 7022 ca un upgrade si nu ca o instalare noua deoarce am dorit sa-mi pastrez programele si setarile intacte. Upgrade-ul s-a desfasurat fara cusur. Durata a fost ceva mai extinsa decat o instalare obisnuita(o ora jumatate fata de cele 30 de minute necesare in mod normal). Insa dupa instalare aveam aceleasi desktop, aceleasi programe(toate complet functionale) si in plus, sistemul updatat la ultima versiune. Nu am observat sa-mi ocupe mai mult spatiu decat sistemul preinsatalat, deci presupun ca upgrade-ul a avut loc fara pastrarea fisierelor anterioare. Pentru instalare se pot folosi Product-key-urile valabile pentru versiunea Beta oficiala (build 7000), pe care le gasiti aici.
Mai jos va prezint cateva screenshoturi reprezentative pentru noul build.
internet explorer 8 RC1 windows media player 12 build 7022
windows 7 build 7022 watermark control panel redesigned build 7022
Se poate observa ca watermark-ul de pe desktop a aparut din nou, dar link-ul de Send Feedback din coltul dreapta-sus al ferestrelor a ramas disparut. Pentru aceasta versiune, gasiti un script cu ajutorul caruia watermark-ul poate fi scos. Scriptul poate fi gasit aici.

3 thoughts on “Windows 7 build 7022, impresii si printscreen-uri. Din ce in ce mai aproape de RC (build 7048?)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>