Windows 7 build 7025 – cu un pas mai aproape de RC si de ce nu, RTM

In ciuda succesului Windows 7 beta, care a ajuns la utilizatori cu mult inainte de a fi anuntat oficial, Microsoft lucreaza inca in culise. Beta-ul oficial, cu build-ul 7000 a fost construita pe 12 decembrie 2008, ceea ce lasa destul timp (pana la data curenta) pentru cateva build-uri mai noi.  Printre acestea cateva au fost confirmate: 7003, 7004, 7012, 7015, 7016. Ultimul din suita, este build-ul cu numarul 7025 care a fost terminat pe data de 20 ianuarie 2009 (18:50 pentru cei ce au nevoie de mai multe detalii). Conform Ars Tehnica, in aceasta versiune sunt fixate cateva bug-uri, design-ul unor aplicatii precum Paint sau Windows Media Player 12 este schimbat iar Internet Explorer 8 a trecut de la stadiul de Beta la Release Candidate.

Internet Explorer 8 RC1

Momentan nu am reusit sa gasesc build-ul(7025.0.x86fre.winmain.090120-1850) pe nici un site, dar in momentul in care o voi face, veti gasi toate informatiile de care aveti nevoie aici. Recomandarea este totusi sa nu instalati acest build in detrimentul celui oficial (7000), fiindca probabil in scurt timp va aparea (asa cum au confirmat cei de la microsoft: The next milestone for the development of Windows 7 is the Release Candidate or “RC”. ) o versiune Release Candidate (precursoarea lui RTM-release to manufacturing), fara a mai aparea o noua versiune Beta.

Istoricul versiunilor este dupa cum urmeaza:

Pre-Beta – Aceasta versiune arata comunitatii introduce comunitatii de programatori in mediul Windows 7 precum si a tuturor functionalitatilor aferente.
Beta – Versiunea Beta inseamna pentru cateva milioane de utilizatori, posibilitatea de a folosi un build aproape complet, jucand in acelasi timp un rol important pentru dezvoltarea produsului final prin trimiterea bug-urilor intampinate si a problemelor de compatibilitate (Send Feedback).
Release Candidate (RC) – Aceasta este versiunea pe care Microsoft doreste sa o transforme in versiune finala. Nemultumirile utilizatorilor vor fi luate in considerare, dar doar problemele majore vor fi rezolvate. Acesta este pasul premergator RTM.
Release to Manufacturing (RTM) – Aceasta este versiunea finala care va ajunge la producatorii de calculatoare precum si pe rafturile magazinelor.
General Availability (GA) – Este mai mult o denumire “economica”, reprezentand stadiul in care se vor livra calculatoare cu Windows 7 preinstalat.

Mai multe poze ale build-ului 7025:

Windows Media Player 12 Paint Windows 7 build 7025

7 thoughts on “Windows 7 build 7025 – cu un pas mai aproape de RC si de ce nu, RTM”

  1. salut .. eu am Build 7022.winmain.090115-1850 .. si nush ce sa zic .. sau cat e de “finala” .. dar imi vine sa aduc tot consiliu ceres pe pamant .. ca nu pot sa vizionez un video in full screen .. de ce ? .. pai sa zicem ca mi se restarteaza … ai tu idee de ce se restarteaza ?… daca da .. da-mi te rog un response pe adresa de mail sau cumva .. ca poate pierd linkul blogului tau… merci mult !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>