Windows 7 build 7077 (7105) – povestea aparitiei acestui build + short review si imagini

Asa cum am spus si in articolul acesta, build-ul 7077 este acelasi cu 7105, singura diferenta fiind numarul din titlu. String-urile celor 2 build-uri sunt dupa cum urmeaza: 7077.win7rc (desemnand build-ul 7077 ca un build RC, probabil escrow); 7105.winmain (probabil primul build din seria ramura RTM). Schimbarea denumirii este datorata trecerii de la o etapa a dezvoltarii Windows 7 (Release Candidate) la o alta (Release to Manufacturing). Este naiv sa credem ca Microsoft testeaza fix o suta de build-uri pentru a trece la urmatoarea etapa in dezvoltare.
windows 7
Build-ul RC 7077 este un build ce va fi distribuit intern, probabil pe 10 aprilie, cel public fiind preconizat pentru sfarsitul lunii mai.
Povestea aparitiei pe torrente a acestui build este urmatoarea: un anumit utilizator (rus) al forumului DJforum.ru face rost de build-ul respectiv (probabil ca angajat Microsoft?) si decide sa il dea mai departe unei prietene inainte de a-l face public.

Hotaraste sa faca acest lucru folosind metoda torrent-elor. Link-ul de download al TORRENT-ului este disponibil pe forum pentru 5 minute dupa care dispare. Cativa utilizatori reusesc sa il ia si incep descarcarea noului build. Descarcarea merge fara probleme pana la 89,7% cand se opreste, si nici un utilizator nu poate descarca mai departe. Intre timp, unii utilizatori dezarhiveaza imaginea *.iso continuta de torrent si verifica veridicitatea fisier-ului Setup.exe, care se dovedeste a fi cel bun(build 7077).
Se emite ipoteza conform careia au fost prea multi utilizatori care au reusit sa ia torrent-ul, iar viteza de download a fetei careia ii era destinat initial build-ul (am inteles ca ea ar fi fost si cea care a pus pe torrente si ambele build-uri 7068 – 32/64 bit) a scazut foarte mult si aceasta a renuntat la build, urmand ca descarcarea sa continue a doua zi. Personal mi se pare cam trasa de par aceasta ipoteza, una mai plauzibila fiind cea in care rusul responsabil pentru torrent-ul build-ului 7077 a facut pur si simplu abuz de situatia in care se afla si a vrut probabil sa observe reactiile celor care isi doreau ultimul build al Windows 7.

Revenind la lucruri mai serioase, o sa scriu in acest articol cateva observatii legate de build-ul 7077. Informatii noi vor fi adaugate pe masura ce acestea apar.
Instalarea a mers fara probleme, de la build-ul 7068 care fusese instalat ca upgrade de la build-ul 7057(instalat de la zero in prealabil).
1. Bug-ul build-ului 7068 descris aici (buton play/pause nefunctional in thumbnail-ul WMP 12) a fost fixat.
2. Bug-ul legat de intreruperea melodiei din WMP 12 atunci cand se aude un alt sunet de sistem (yahoo messenger), a reaparut (in build-ul 7068 nu era prezent)
3. Iconitele din SuperBar capata un fundal mult mai albicios atunci cand sunt active:

4. Buton-ul Open din Windows Explorer este redenumit in Preview

5. Windows Media Center permite vizualizarea de trailere. (nu si in Romania)

6. Data expirarii nu mai este iunie 2010 ci martie 2010.

Update:
7. Atunci cand selectati “Compatibility mode” puteti observa ca a fost adaugata compatibilitatea cu Windows Vista Service Pack 2 (care este inca in stadiul Beta). In plus, puteti vedea si checkbox-ul nou-aparut intitulat “Run as an administrator”

8 thoughts on “Windows 7 build 7077 (7105) – povestea aparitiei acestui build + short review si imagini”

  1. ceea ce nu s-a rezolvat in nici un build pana cum e efectul acela aero(cand deschid / inchid o fereastra in windows explorer) este cam sacadat. in Vista, acest efect este mult mai “fin” si mai rapid. inca ceva: atunci cand incarci un film in WMP pana la deschiderea fisierului mause-ul ingheata.(incercati sa miscati mausul imediat dupa ce ati dat click pe un fisier tip avi vob mp4 etc si veti vedea cum mausul se blocheaza) e destul de frustrant! repet, in Vista aceste probleme nu exista. iar PC-ul meu nu poate fi de vina, deoarece am un sistem decent AMD Athlon x2 dual core 5000 3 gb ram video ati hd3600.

  2. @karol: uite eu am incercat in mai multe scenarii sa repet bug-urile enumerate de tine, insa fara nici un rezultat. Singura oara cand mi s-a blocat mouse-ul in WMP a fost atunci cand l-am deschis pentru prima oara si nu se incarcasera librariile (am vreo 100-150GB de filme si muzica). In rest nu mi se blocheaza absolut deloc. Despre efectul aero pot sa zic ca nu imi sacadeaza deloc, e adevarat ca pe un calculator cu HD 3600 a sacadat la inceput (build 7068 – primul build instalat pe acel calculator), dar acum nu mai are nici o problema, deoarece am instalat ultimele drivere de la ATI. Trebuie sa cauti in Windows Update. Nu le instaleaza automat. Nvidia a scos driverele pentru Windows 7 cu mult timp inaintea ATI. Sper ca am fost de folos.

  3. Ionut- crede-ma am incercat toate driverele posibile: de vista, beta, de pe cd tot. tot asa . apropo cu driverul generic din windows 7 nu merge opengl pe placa mea video, asa ca am fost nevoit sa -i dau drivere, acum , dupa ce am instalat driverele ,opengl merge bine, la fel si orice joc dar sacadarea a ramas.

  4. Am descarcat si eu mai multe variante de windows 7: 7000, 7068, 7077. Primu nu aveam driver pentru wireless iar la urmatoarele doua se blokeaza mai tot timpu. ramane led-ul de la hdd aprins si se blokeaza. isi revine dupa 30 de sec, 1 min DE CE? Am un acer aspire 5720z, procesor: t2370 1,73, hdd 160Gb, 2G RAM. am facut cea mai mare prostie sa scos vista care era preinstalat p el si acuma ma kinui cu tot felu d variante d windows d 2 lei fara drivere.

    1. OK. Incearca build 7100 de aici: http://blog.weebo.ro/download-windows-7-release-candidate-rc-build-7100-oficial-de-pe-site-ul-microsoft/ . Din ce stiu eu driverele de S-ata sunt problematice (au fost o problema si pentru Vista). Daca nu iti merge nici asa cauta driver-ele de Vista pentru HDD-ul tau si instaleaza-le. Nu uita, atunci cand instalezi Windows 7 sa intrii si in Windows Update si sa instalezi toate Update-urile. Daca nu reusesti nici asa, imi spui si cautam alta solutie (instalare drivere de XP in safe mode, etc..).

  5. Da am instalat toate update-urile d fiecare data. Am 5 update-uri. m-am mai gandit sa fac altceva. sa revin la Vista: Black Edition. am auzit k astea Black Edition sunt cele mai stabile. D drivere nu mai am d unde sa fac rost. O sa incerc si cu versiunea asta d Windows 7, sa speram k nu s mai blokeaza. Mersi pentru sfat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>