Windows 7 build 7700 – primul build Windows 8?

Prietenul nostru rus, Wzor a publicat de curand cateva imagini foarte interesante cu un nou build al Windows 7. Build-ul cu pricina poarta numarul 7700 si are string-ul 7700.winmain.100122-1900.

Spre deosebire de sub-build-ul Service Pack 1 prezentat saptamana trecuta, acesta are ca imagine de fundal vechiul Beta-Fish cu care ne-am obisnuit de-a lungul testarii primelor versiuni Windows 7.


Disecand string-ul, putem observa mai multe lucruri:

1. Build-ul face parte din ramura WINMAIN, adica ramura principala (nu WINMAIN_SP)

2. Data compilarii acestui build este 22-01-2010 ora 19:00

3. Numarul build-ului, 7700 ne duce cu gandul la un build post-RTM, eventual pre-alpha pentru Windows 8 (sa nu uitam ca Windows 7 a avut build-uri de genul 6500, 6800)

Wzor mai mentioneaza ca Windows 8 va fi lansat in 2012. Ceea ce inseamna ca Microsoft va trece la o perioada de reinoire a gamei sistemelor de operare de 3 ani, dupa ce intre XP si Vista am avut 6 ani iar intre Vista si 7 doar 3 ani. Alt lucru interesant, mentionat de Wzor este faptul ca acest build permite alocarea dinamica a memoriei pentru sistemele virtualizate (prin Hyper-V), tehnologie care se regasea in build-urile Beta ale Windows 2008 Server R2, dar care nu a aparut in varianta finala. De aici se naste si intrebarea daca aceasta functionalitate va aparea in Windows 7 SP1 sau numai in Windows 8.

Intrebarea nu va avea prea curand raspuns, dar dupa cum il stim pe Wzor, putem macar spera la un build pentru testare.
Imaginile cu noul build pot fi vizualizate mai jos (click pentru dimensiunea completa):

Windows 8 build 7700 Windows 8 build 7700

Windows 8 build 7700 Windows 8 build 7700

14 thoughts on “Windows 7 build 7700 – primul build Windows 8?”

 1. @Topo: Singura diferenta ar fi alocarea dinamica a memoriei in sistemele virtualizate cu Hyper-V (inainte memoria alocata putea fi doar fixa). Tocmai ce am updatat articolul cu ajutorul lui Cristi. Initial nu am reusit sa traduc tot textul. Build-ul asta nici nu contine IE9, care a fost anuntat pentru Windows 8.
  Wzor spunea ca mai cauta diferente.. o sa mai updatez articolul daca o sa gaseasca ceva interesant.

 2. Sper ca windows “8” va veni cu o alta interfata si o schimbare dramatica in windows explorer…m-am saturat de aero si de taskbarul nenorocit care mai mult ma incurca in windows 7..Si Pun pariu ca urmatorul sistem de operare va avea cerinte mari de hardware.

 3. Hmm…cam repede pentru un build.Si eu ca si alfonsonianus as vrea sa faca o schimbare de look(nu ca m-ar deranja taskbarul sau altceva),iar de IE9 nu prea ai ce discuti inca,e liniste deci nu are cum sa apara in buildul asta, poate in viitor…:-?

 4. …si iata cum o luam de la capat. Iar cautari iar informari si dezinformari, scurgeri de informatii si nu numai, zvonuri, teste, pareri presupuneri, etc. Dupa cum se zice la Olimpiade: LET THE GAMES BEGIN (again, as adauga eu).
  PS Ionut, se impune o schimbare a titlului blogului in Win8 Bucharest :) sau Win 7 and sons. (Glumesc , sper sa nu te superi Ionut.)
  Sa vedem ce ne asteapta viitorul (mai demult citisem ca o versiune de win nu mai stiu care trebuia sa se bazeze numai pe gesturi si comenzi vocale -fara tastaturi si mousi) – eu deja am facut primul pas in acest sens – mi-am dat mouse-ul :).

 5. intre 8 si 7 e o diferenta mare,si taskbarul dealtfel e schimbat foarte mult,cel putin din cate am vazut intrun clip..
  Faptul ca 8 va fi compatibil 128biti.. tehnologie care in momentul de fata nu reprezinta adevarata masa tehnologica,si au acces la ea doar intreprinderile care isi pot permite asa ceva.. ceva gen NASA,care au nevoie de putere de procesare foarte mare.. Mas mira sa semene asa tare cu 7.. poate doar se testa in acest build alocarea memoriei..
  Oricum e prea devreme sa ne dam cu parerea,si toate ca toate.. in 2012 vine sfarsitul lumii,deci,ce mai conteaza? =))

 6. Off,iar incepe mania build-urilor…Ma simteam asa linistit cu 7600 + Windows PhenomXP,si acuma,ma gandesc ca iar trebuie sa o pun reinstalari peste reinstari (curand)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>