Windows 7 codecs: K-lite Mega Codec Pack!

K-lite codec pack logoChiar daca Windows 7 vine cu o gama larga de codec-uri incluse in Windows Media Player 12 si in Windows Media Center, raman totusi cateva formate video neacoperite, unele dintre ele fiind destul de des intalnite: mp4, mkv, flv.

Sunt multi care folosesc programe / alternative portabile pentru depasirea acestui deficit, doar ca pe calculatorul de acasa nu cred ca e necesara utilizarea acestui tip de programe. Eu nu vreau 3 programe pentru organizarea si redarea continutului audio/video. Am nevoie de unul si bun, si de destule setari astfel incat sa fie exact asa cum imi doresc. Aplicatiile portabile fac de obicei doar unu lucru bine, iar posibilitatea de personalizare, adaugare de setari este limitata tocmai de portabilitatea lor. Nu mai vorbim de faptul ca asocierea fisierelor media este mult facilitata de programele / codec-pack-urile instalabile.

Astfel ca, dupa multiple incercari si teste (va mai aduceti aminte vremurile cand instalam cate 2-3 pack-uri doar pentru a vedea un film, sau cand instalam individual fiecare codec pentru atingerea aceluiasi scop?),am gasit un astfel de codec pack: K-lite Mega Codec Pack. Il folosesc de aproximativ 3 ani si am observat cum, cu timpul, a devenit mai stabil si mai eficient (ajuns fiind acum la versiunea 5), crescand in acelasi ritm cu Windows Media Player (ajuns acum la versiunea 12).

In acelasi timp, era Winamp-ului se afla in plina decadere, avand in vedere ca Winamp 2.75 a fost ultima versiune Winamp cu adevarat buna (parere personala), urmatoarele versiuni dezamagind sub aspectul consumului de resurse, al administrarii bazei de date cu fisiere media, precum si la nivelul suportului pentru formate video. Windows Media Player 9 era cel mai la indemana si dupa putina familiarizare parea ca se potriveste cel mai bine bine criteriilor mele (avea cateva lipsuri, precum cautarea, sau functionalitatea skin-urilor, dar avantajele intreceau net lipsurile), asa ca trecerea la un all-in-one player a fost cat se poate de naturala.

Cu fiecare versiune, WMP a devenit din ce in ce mai apropiat de ceea ce imi doream de la un Media Player, si doar cateva lipsuri minore impiedica WMP 12 sa fie desavarsit: lipsa suportului pentru minimizare in taskbar, accesul uneori greoi daca numarul de fisiere media este de cateva mii, suportul inca mediocru pentru subtitrari s.a.m.d.

Ce m-a determinat sa il folosesc in continuare?

 • este updatat frecvent (ceea ce nu se poate spune despre multe alte codec packuri actuale/mai vechi care sunt/au fost de multe ori abandonate definitiv)
 • este perfect compatibil cu WMP si WMC dar si BSPlayer s.a.m.d
 • este complet personalizabil, utilizator putan selecta doar componentele de care are nevoie
 • programul de instalare are un algoritm de verificare si rezolvare a posibilelor incompatibilitati cu alte codec-uri deja prezente
 • nu am dat de nici un film care sa ceara vreun codec in plus
 • ofera posibilitatea de resetare a setarilor la cele implicite (“default”), functie foarte utila atunci cand ati modificat anumite filtre, iar rezultatele nu au fost cele asteptate
 • exista mai multe variante ale pack-ului, adresandu-se atat incepatorilor cat si avansatilor
 • toate variantele contin filtrul DirectVobSub (VSFilter) pentru subtitrari. Acesta apare in System Tray (sau mai nou, Notifications Area) si permite setari avansate pentru subtitrari (font, locatie, delay s.a.m.d)
 • este compatibil cu Windows 2000, XP, 2003, Vista, si Windows 7

Setari DirectVobSub

Variantele de care scriam mai sus sunt 5 la numar, dupa cum urmeaza:

 1. Varianta Basic este cea mai mica si contine codec-uri pentru cele mai cunoscute formate video, precum: AVI, MKV, MP4, OGM si FLV.
 2. Varianta Standard contine cateva functionalitati in plus, incluzand Media Player Clasic si suport imbunatatit pentru redarea DVD-urilor
 3. Varianta Full contine mult mai multe functionalitati, incluzand formate audio avansate, codecuri VFW/ACM pentru encodare precum si o multitudine de filtre.
 4. Varianta Corporate este situata, ca functionalitate sub varianta Full, insa este aproape la fel de utila. Este axata in principal pe produse open-source.
 5. Varianta Mega contine toate functionalitatile celei Full, avand in plus incorporat Real Alternative.

Windows Media Player Clasic

Aveti mai jos link-urile pentru descarcare a celor mai comune 2 variante:
Download K-lite Basic Codec Pack (v 5.0.5)
Download K-lite Mega Codec Pack (v 5.0.5)

Ce nu stiti probabil despre acest codec pack, este faptul ca are si o versiune pe 64 biti: K-lite Codec Pack 64 bit, sau mai simplu KLCP 64 bit. Aceasta nu contine momentan toate filtrele/codec-urile, dar este in continua dezvoltare. Cei de la Codec Guide recomanda si instalarea unei variante KLCP pe 32 bit (din cele 5 de mai sus) deoarece majoritatea Media Player-elor sunt inca doar pe 32 biti.
Download K-lite Codec Pack 64-bit

Alt lucru demn de mentionat, si extrem de util, este faptul ca tot cei de la Codec Guide ne ofera si Real Alternative si Quick Time Alternative. Doua programe care fac posibila redarea de continut QuickTime sau Real Media in Media Player-ul implicit (in cazul meu Windows Media Player 12), in plus nemaifiind necesara instalarea Quicktime sau Real Media Player / Jukebox. Le puteti descarca folosind link-urile de mai jos:
Download Quick Time Alternative
Download Real Alternative

Pentru ajutor in legatura cu KLCP accesati cu incredere pagina oficiala de Intrebari si raspunsuri (in engleza) sau lasati un comentariu mai jos.

22 thoughts on “Windows 7 codecs: K-lite Mega Codec Pack!”

 1. Salut,

  Eu folosesc un singur player pentru filme kmplayer si sunt foarte multumit de el. Pot viziona absolut orice.

 2. mi se pare ca pack-ul asta instaleaza niste codecuri pt Real Player si nu mai merge iTunes.
  nu sunt sigur, dar stiu ca ori asta, ori Ace Mega Pack.

 3. @asdf: eu am si K-lite si iTunes-ul nu imi face nici o problema. S-ar putea sa fie vorba de Ace Mega Pack, care e foarte vechi, dupa cum zice si Devirusare.
  @iosys: din ce m-am uitat, pack-ul tau are foarte multe componente comune cu k-lite 64 bit… iar MPC-ul trebuie instalat separat la ambele (ultimele versiuni de K-lite avand tot Home Cinema-ul).

  1. Eu il folosesc ca are ffdshow pe 64-bit. Pachetu din KLCP 64, nu are codecu ffdshow pe 64, si nici playerul nu e 64. Pachetul Shark007 64 e doar o componenta dupa cum zice si titlul, cu codecuri pe 64 (deci nu tot ce contine KLCP). Restul il face playerul MPCHC 64 (inca prefer ffdsow fata de decoderul intern). Dealtfel playerul MPC-HC e suficient cam pt. toate formatele cu decoderele lui interne, dar nu prea merge bine pe placi mai slabute. E bine sa faceti testarea daca placa video depaseste procesoru sau invers in decodarea H264.

 4. de ceva vreme mi-am instalat win 7 pe 64. wmp 12 fara nici un codec in plus imi reda f bine filmele[si audio si video]….numai ca in wmp nu-mi citeste subtitrarile ..si aseara fiind nevoit sa incarc sub, am luat ultimu vlc ,care stiam ca-i bun dar ultima versiune e chiar f tare daca vrei sa mai si editezi cat de cat :P. Numai ca redearea video si folosirea buna a placii video o simt doar in wmp 12…..sfaturi? sa’mi iau klmppe 64 sau mai bine sa mai umblu in seatrile de la vlc[inca nu’l cunosc de tot]? ? ?

 5. @Noni: instaleaza klmcp 64 ultima versiune. Iti va instala si un mic programel DirecVobSub, care se activeaza atunci cand pornesti un film si incarca automat subtitrarile. Acestea trebuie sa aiba acelasi nume cu filmul, si sa fie in acelasi director. Ex: film – 300.avi ; subtitrare: 300.srt . Sa-mi dai de stire daca esti multumit.

  1. cat de curand pot, asa o sa fac 😉 ms de sfaturi . ideea e ca aseara la cateva ore dupa ult post , am tot incercat sa-mi activez win 7 pe laptop si salut popor. Dupa cateva coduri enreusite , am luat un 7loader de undeva si salut laptop….la bootscreen se cam blocheaza :))revin . p.s. acum sunt la desktop[xp sp2]

  1. In Media Player Classic in menu ViewOptionSubtitlesDefaultStyle.. click pe font si alegi marimea .. iar la script dai Central European (pt. diacritice).

 6. Chiar mai inainte am descarcat Klite Mega Kodec Pack varianta torrent (celelalte imi dadea eroare (viteza foarte mica si se aunula descarcarea) dar.. ruleaza uns pe Windows 7 (al meu e ultimate) are claritate buna, si ca sunet) si daca doriti sa vizualizati unul dupa altul intrati in dosarul unde le aveti dati un singur click pe orice fisier video si mai sus click pe redare totala/play all, mai intai click dreapta pe un clip -proprietes si schimbati sa re redea Klite Mega Kodec Pack, aplyy si…vizionare placuta.

 7. Fratioare , am instalat K-lite si cel pe 32 si cel pe 64 si in WMP nu-mi ia subtitrarea.In oricare alt player o ia. Mentionez ca am Windows 7 Home Premium 64 bit. Pana ieri cand il aveam pe cel de 32 bit. mergea WMP cu subtitrare. Nu stiu ce sa-i mai fac. E o porcarie

  1. @Alexandru: Eu am win 7 Ultimate si merge perfect. poate pe home premium sunt unele lipsuri. il pti upgrada la ultimate ca pastreaza tot ce ai, doar ca timpul e peste o ora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>