Windows 7 continua sa ne faca surprize – Virtual WiFi!

Am citit acum cateva zile despre Virtual Wi-Fi. Am crezut, la inceput ca este vorba doar de emularea unei placi Wi-fi pentru un mediu virtual, spre exemplu pentru XP mode (XPM).

M-am inselat insa. Virtual Wi-Fi, sau mai bine spus VWiFi este mult mai mult decat atat. VWi-Fi permite unu singur adaptor hardware Wi-fi (placa integrata, placa PCI, sau USB stick / dongle) sa actioneze ca mai multe adaptoare WiFi. astfel oferind posibilitatea calculatorului de a se conecta la mai multe hotspot-uri simultan.

Functionalitatea VWi-Fi nu se termina insa aici. Este oferita si posibilitatea de partajare (share) a conexiunii Wi-fi cu alte calculatoare (lucru ce poarta numele de Internet Connection Sharing – ICS). Lucrul acesta va fi foarte avantajos in cazul hotspot-urilor cu plata.
Tehnologia este dezvoltata de Microsoft inca din 2002, dar isi va face debutul abia o data cu Windows 7. Functionalitatea este deja prezenta in Windows 7, dar lipsa driver-elor compatibile a tinut-o ascunsa pana acum. Compatibilitatea driverelor WiFi cu Windows 7 va fi dependenta de existenta suportului pentru VWiFi. Imediat ce astfel de drivere isi vor face aparitia, aceasta functionalitate ar trebui sa fie activata automat.
Vi se pare utila aceasta functionalitate? V-ati gandit si la alta intrebuintare pentru ea? Lasati comentariile mai jos.
Via Windows7Center.

4 thoughts on “Windows 7 continua sa ne faca surprize – Virtual WiFi!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>