Windows 7 – Crearea rapoartelor asupra consumului de energie al calculatorului.

Windows 7 vine cu o functie noua cu ajutorul careia se pot crea rapoarte asupra consumului de energie al calculatorului dumneavoastra.
Pasii pentru efectuarea acestui raport sunt:
1. Tastati cmd in SearchBox-ul din StartMenu
2. tastati apoi “powercfg -energy”
-Dureaza cam un minut pana cand Windows 7 completeaza analiza consumului de energie a calculatorului.
-Raportul asupra consumului de energie este salvat sub numele de “energy-report.html” (- se deschide cu Internet Explorer) in directorul “system32″ din directorul in care ati instalat Windows 7

Problemele legate de consumul de energie sunt clasificate in probleme de grup, erori si informationale.
Raportul poate fi exectuat pe orice sistem, insa a fost conceput pentru a fi utilizat pe calculatoarele mobile (laptop-uri, netbook-uri, UMPC-uri)
Un neajuns al acestui raport, este faptul ca a fost creat pentru utilizatorii cu experienta in folosirea sistemelor de operare. Nu contine solutii ale problemelor sau mesaje de roare. Unele informatii din raport arata cum diferitele setari ale sistemului de operare aduc un consum crescut de energie. Astfel putem afla faptul ca adaptorul Wireless nu este configurat pentru a folosi modul eficient (din punct de vedere al consumului) de functionare. Sau ca respectivul calculator nu este compatibil cu functionalitatile de salvare a bateriei din Windows 7 (nu suporta functia “Hibernate”). Programul nu este inca pe deplin functional (adica afiseaza si infromatii eronate – de aceea e nevoie de un utilizator cu experienta), dar speram ca pana la atingerea stadiului RTM a Windows 7, acesta sa ajunga sa fie complet, incluzand si ghiduri personalizate pentru cresterea duratei de utilizare a bateriei calculatoarelor portabile.

Daca nu sunteti multumit de durata de viata a bateriei si aveti macar cunostinte medii legate de calculatoare/sisteme de operare in general, va recomand aceasta noua functionalitate. Iar daca descoperiti ceva ce ar putea ajuta si alti utilizatori nu ezitati sa descrieti ce ati aflat lasand un comentariu mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>