Windows 7- Device Stage – o modalitate imbunatatita de a interactiona cu aparatele auxiliare/periferice

Acum ceva vreme gaseam pe youtube anti-reclame Apple care sustineau ca Mac-ul comunica mult mai usor cu orice dispozitiv periferic, comparativ bineinteles cu un PC ce ruleaza Windows. Nu am avut ocazia sa testez aceasta compatibilitate, dar am citit despre incompatibilitati cu produse mari precum HP – nu sustin aici ca Windows-ul nu ar avea probleme ci doar ca Mac-ul este over-rated din acest punct de vedere.

Revenind la oile noastre, Microsoft doreste ca Device Stage sa fie o parte importanta a Windows 7, aducand o noua modalitate de interactiune cu dispozitivele atasate calculatorului dumneavoastra. Microsoft lucreaza cu cele mai mari firme pentru ca cele mai populare dispozitive sa fie pregatite pentru Device Stage in momentul lansarii Windows 7.

Aveti mai jos un filmulet oficial (in engleza) in care aceasta functie (device stage) este prezentata. Vizionare placuta!


A fost publicata o lista cu aparate periferice compatibile si doar putine sunt compatibile cu Device Stage momentan. Cu toate acestea, si fara Device Stage, functionalitatea Devices and Printers ofera o interactiune utilizator-sistem de operare mult imbunatatita.

Astfel, atunci cand conectati pentru prima data un dispozitiv la calculator, Windows 7 va instala driverele intr-un timp mult mai scurt, si cu mult mai putina bataie de cap decat ar fi facut-o Windows XP sau Windows Vista. Imprimante, stick-uri USB, camere web, Hard-disk-uri externe, toate acestea se vor instala in cateva secunde. Daca driverele nu sunt disponibile, Windows 7 le va cauta prin intermediul Windows Update.

Mai jos va voi descrie experienta Device Stage in cazul conectarii unui telefon Nokia N95 8GB.

In primul rand, aparatul se va instala, iar la sfarsitul instalarii driverelor, veti fi intampinati de urmatorul ecran de unde puteti sa descarcati PC-Suite-ul Nokia – program care se gaseste de asemenea si pe DVD-ul care vine in pachetul telefonului.

device stage pc suite

Mai apoi, veti observa o noua iconita in taskbar (superbar), iconita ce infatiseaza o imagine realaista a aparatului.

device stage superbar

Daca faceti click pe pictograma aparuta deasupra iconitei, va veti gasi in fata urmatoarei ferestre cu diverse optiuni pentru aparatul dumneavoastra.

device stage options

Spre exemplu, daca alegem optiunea de descarcare a pozelor/videoclipurilor (import pictures/video), telefonul va fi scanat si vor fi gasite fisierele media dorite.

device stage images/videos

Aveti optiunea de alegere a locului de salvare a fisierelor:

device stage save location

Iar dupa descarcare, aveti optiunea de adaugare de cuvinte cheie (tag-uri) pentru pozele nou salvate.

device stage tag

Pe langa posibilitatea de a accesa functionalitati precum adaugarea de muzica cu ajutorul WMP sau trimiterea catre site-ul de descarcare al manualului aparatului, puteti schimba si modul de operare al dispozitivului atunci cand acesta este conectat la calculator.

device stage start-up

Aparatele care nu sunt momentan complet compatibile cu device stage, pot totusi functiona. Spre exemplu imprimanta de mai jos nu este inca oficial compatibila, dar a fost recunoscuta ca multifunctionala, putandu-i-se folosi functia de scanner fara instalarea software-ului aditional cu care aceasta vine.

device stage printer

via Neowin.

One thought on “Windows 7- Device Stage – o modalitate imbunatatita de a interactiona cu aparatele auxiliare/periferice”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>