[UPDATE] Windows 7 Family Pack se intoarce

Dupa epuizarea stocului de licente Windows 7 m-am simtit neputincios vazand cat de multi doritori inca se strang… Am fost intrebat si daca pachetul de 3 licente – Windows 7 Family Pack va ajunge in Romania. Tudor Galos mi-a raspuns atunci ca nu vom avea parte de aceasta oferta, dar ca vor fi altele…. Numai ca ofertele pentru Romania nu s-au ridicat la nivelul celor de afara. Este de inteles, avand in vedere volumul vanzarilor din alte tari.

Dar de ce sa nu demonstram ca si noi dorim sa procuram licente legale atata timp  cat pretul este corect?

Ma gandesc la o petitie on-line prin care sa cerem introducerea tarii noastre in lista celor ce vor beneficia de Windows 7 Family Pack. Pana acum aceasta lista contine urmatoarele tari: Sua, Canada, Marea Britanie, Franta, Germania si Australia- cu mentiunea ca este posibil ca si alte tari sa beneficieze de oferta.

Anul trecut un pachet Windows 7 Family Pack continand 3 licente Windows 7 Home Premium a costat 150$. 150$!!!

La noi o licenta simpla de Home Premium costa 200E si asta in conditiile in care nu prea beneficiem de vreo oferta (excludem studentii si licentele OEM).

Motivul pentru care Windows 7 Family Pack revine in oferta Microsoft este aniversarea a 1 an de la lansarea de pe 22 octombrie. Un bun motiv de sarbatoare, avand in vedere nivelul vanzarilor :).

Ce reprezinta Windows 7 Family Pack?

Este un pachet ce contine 2 DVD-uri cu Windows 7 Home Premium (unul pe 32 biti si altul pe 64 biti) si o singura cheie de activare (product key). Aceasta poate fi folosita pe trei calculatoare simultan (licenta obisnuita, fie ea retail sau OEM, permite utilizarea licentei pe un singur calculator la un moment dat).

Presupun ca sunt destui printre voi care au cel putin 2 calculatoare in casa si recomand cu caldura Windows 7 original. Iar pentru limitarile Windows 7 Home Premium se gasesc solutii.
Oferta este valabila in limita unui stoc, anul trecut acesta epuizandu-se in 6 saptamani (in SUA). Asa ca daca va tenteaza oferta si va ajunge si in tara, puteti sa puneti bani deoparte de pe acum.

Astept sa-mi spuneti daca ati vota petitia pentru aducerea Family Pack in Romania, si daca ne strangem destui, in seara asta o si creez, urmand sa updatez articolul cu link-ul respectiv.

[UPDATE] Link-ul catre petitie este urmatorul:

Petitie pentru aducerea Windows 7 Family Pack in Romania

34 thoughts on “[UPDATE] Windows 7 Family Pack se intoarce”

 1. doar family pack windows 7 contine 2 dvd-uri?vreau sa stiu asta pt ca am windows home premium si are 2 dvd-uri dar nu stiu daca pot sa folosesc aceasta licenta pe inca doua computere.am cumparat windows din alta tara undeva la sfirsitul anului trecut.

 2. Ideea este buna.Realizarea…!!?? Nu sunt sceptic dar sa ne alinieze Microsoft si pe noi langa: Sua, Canada, Marea Britanie, Franta, Germania si Australia e foarte putin probabil.Merita incercat.Succes! Sper sa avem si noi un dram de noroc.

 3. Eu as fi de acord cu petitia asta. Si ar fi ceva ca preturile noastre sa fie la fel ca ale granzilor din lume :D.

  PS: Ai scris in cadrul titlului “Ce reprezinta Windows 7 Family Pack?” 54 biti in loc de 64 :)

  1. Multumesc pentru antentionare; e greu sa scriu doar cu 4 degete :) (unul este avariat momentan), dar typo-urile imi apar si cand sunt la capacitate maxima. Corectat.

 4. Mi se pare pierdere de timp.
  Cei de la Micro&moale nu dau doi bani pe părerile consumatorilor din România. Când licența de Windows in limba romana (care poate fi folosita doar de un vorbitor de romana) costa cât cea in limba engleza cum poți sa crezi ca Micro&moale dorește sa-si adapteze oferta la piața din România???
  Din moment ce licența este in limba romana e clar ca se adresează romanilor, a căror nivel financiar nu se apropie nici măcar de genunchiul broaștei.
  Tare mi-e ca licența Family Pack e de genul “The software is not licensed for use in any commercial, non-profit, or revenue-generating business activities.” (adica si daca ai un blog/site sponsorizat e ilegal sa-l folosesti).

 5. Unica oferta de la MS a fost aia c-ati dadea un Mouse (pt Home Premium) sau o tastatura (pt Ultimate sau Professional) la licentele OEM

 6. Sa facut, cand realizati petitia ?
  Chit ca eu in acest moment nu pot sa cumpar un win 7 cu licenta, ati scris ca win 7 permite utilizarea licentei pe un singur calculator la un moment dat (cred din asta ca se poate instala pe 2 comp-uri si la momentul t se poate utiliza numai unul ? ).
  thx !
  ps astept inca sfatul pt win 7 pe 32 sau 64 !

 7. @ova: dap, poti instala Windows 7 pe doua calculatoare, dar poti avea deschis/connectat doar unul la un moment dat. Astfel poti avea un laptop si un desktop cu aceeasi licenta.
  PS: ti-am raspun si la mail.

  @Emanuel: way to go! Thanks :D.

  @alfonsonianus: ai pus bine punctul pe i, dar Microsoft Romania au mai avut initiative bune si nu cred ca ar avea nimic de pierdut cu inca una. E vorba oricum de un stoc limitat… Eu chiar sper :).

 8. Ionut am o sugestie :D.Ai putea sa faci daca vrei si o pagina de link exchange,deoarece multi dintre noi(cei care detinem site-uri sau bloguri) am avea de castigat.Este doar o sugestie si nu conteaza daca o vei face sau nu,eu tot voi citi windows 7 bucharest deoarece aveti articole super.:D

 9. Felicitari pentru initiativa Ionut dar si eu ma alatur grupului celor sceptici 😀 oricum am semnat petitia si voi pune cat mai multi prieteni sa o faca.

 10. O initiativa buna, dar greu de crezut ca ne va/vor lua in seama cei de la @microsoft.
  Oricum ma alatur si eu si felicitari lui @Ionut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>