Windows 7 Flip3D in Taskbar

Nu stiu cati dintre voi folositi Windows Flip3D, este o functie intersanta a interfetei Windows Aero, care merita dupa parerea mea, mai multa atentie decat ii este acordata. Prin intermediul acesteai putem vizualiza toate ferestrele deschise intr-un mod unic, si o putem alege pe cea afisata in prim-plan.

Apasarea Win+Tab este un inconvenient, deoarece nu este cunoscuta chiar de toata lumea, si nici nu are notorietatea Alt+Tab. Asa ca aveti mai jos un tutorial, ceva mai complicat la inceput, dar care va va usura navigarea prin ferestre mai apoi. Acesta functioneaza doar daca aveti interfata Aero activate. Daca aceasta nu este activate va functiona ca vechiul Alt+Tab.

 • 1. Click-dreapta pe desktop si selectati New -> Shortcut.

Windows 7 Flip3D

 • 2. In casuta “Type the location of the item” scrieti urmatoarele:

%WinDir%System32rundll32.exe dwmapi #105

Windows 7 Flip3D

 • 3. Apasati butonul Next.
 • 4. Dati un nume Shortcut-ului nou creat.

Windows 7 Flip3D

 • 5. Apasati butonul Finish cand ati terminat.
 • 6. Acum aveti un shortcut catre accesarea Flip 3D. Numai ca iconita este cea implicita, care nu este foarte aratoasa. Pentru a o schimba, faceti click dreapta pe iconita, selectati Properties, accesati tab-ul Shortcut si apasati butonul Change Icon. Apasati Browse si accesati

C:Windowsexplorer.exe

Windows 7 Flip3D

Selectati iconita corespunzatoare si apasati Ok pentru a o schimba.

 • 7. Puteti muta shortcut-ul Flip3D in Windows 7 Taskbar apasand click dreapta si apoi selectand Pin to Taskbar.

9 thoughts on “Windows 7 Flip3D in Taskbar”

 1. Foarte bun trick! In Vista foloseam des aceasta functie, dar in Windows 7 exista Aero Peek, care mi se pare mult mai util.

 2. Maine voi adauga un tutorial pentru adaugarea mult mai multor functii/shortcut-uri in taskbar ;). Sper sa va fie la fel de folositoare.
  Cat despre Aero Peek, nu ii contest utilitatea, dar tot Flip3D iti ia ochii :D.

 3. ce pacat k nu il pot testa….dar momentan din cauza de drivere lipsa am revenit la xp. Damnnnnnnnnnnnnn!!! Oricum cred ca e foarte folositor, o sa incerc cand voi reveni pe win7 (RTM :) )

 4. Daca DWM.EXE ramane “agatat” cu mai mult de jumate din totalul de ram si nu mai vrea sa “dea drumu” la memorie, dezactivati toate efectele [System PropertiesAdvancedPerformanceSettings] si activati-le din nou. La mine a facut de vreo 2 ori in win7 build 7137 x64 faza asta. Dar e adevarat ca daca aveam un mancator de memorie gen Vmware sau Virtualbox se deprioritiza si lasa memoria pt. ele. Oricum la managementu de memorie W7 sta mai bine ca vista. Offtopic: Am reusit sal startez si cu 98 Mb ram [in virtualbox] varianta pe 32biti, dar mai merge sa deschizi doar odata exploreru si poate si un internet explorer in safe mode.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>