Windows 7 gadgets – cateva exemple reusite

A trecut ceva vreme de cand am vorbit despre gadget-urile din Windows 7. Asta nu inseamna ca am uitat de ele, ci doar ca evoultia lor nu a fost chiar la fel de rapida ca a aplicatiilor iPhone sau Android spre exemplu.

Windows 7 Gadgets

Cu toate ca vanzarile Windows 7 sunt la cel mai inalt nivel din istoria Microsoft, dezvoltatorii nu se grabesc sa faca gadget-uri speciale pentru acest sistem. Cele care erau prezente la lansare, aveau o functionalitate destul de limitata si interfata nu parea gandita pana la capat.


Fiind realizate folosind XML-uri, DHTML si Javascript, Gadget-urile ar fi trebuit sa fie un succes imediat. Poate Microsoft ar trebui sa investeasca in ceva marketing si aici, nu numai in Internet Explorer 8.
Totusi, cativa programatori au reusit sa creeze cateva gadget-uri chiar utile si bine inchegate. Nu sunt intr-un numar extraordinar, dar macar aduc cateva functionalitati de baza.
Problema apare cand trebuie sa diferentiem gadget-urile bune de cele mai putin finisate. Nu e chiar eficient sa le instalam pe fiecare in parte, mai ales ca, pentru o anumita functionalitate, pot exista peste 10 gadget-uri asemanatoare.
Acum o sa va prezint cateva gadget-uri care ar putea foarte bine fi chiar cele mai bune din categoria lor:

Monitorizare sistem:

monitorizare sistem

Download links: CPU Meter, Network Meter si Drive Meter

Social Media:

Social Media

Download links: Facebook Explorer si Twitter Explorer 

– Accesarea de la distanta a calculatoarelor din retea

Remote Desktop

Download Link: Remote Desktop Gadget v3.0

– Lansare aplicatii/foldere

Applauncher

Download Link: Applauncher

Daca aveti si alte recomandari de gadget-uri pentru Windows 7, nu ezitati sa le impartasiti si celorlalti cititori printr-un comentariu.

11 thoughts on “Windows 7 gadgets – cateva exemple reusite”

  1. Chiar asa!Multe dintre gadgeturi sunt nefolositoare dar exista “baietii buni” care mai scot cate unul foarte bine gandit.Pe care le folosesc sunt: Weather si Calendar.

  2. WeatherBug il folosesc , drives meter nu prea isi are rostul decat daca plimbi pe hdd multa informatie, altfel fiecare stie unde mai are spatiu liber.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>