Windows 7 – interfata grafica pentru Windows XP

Sablonul grafic (theme) pe care vi-l ofer astazi este intitulat SevenVG Refresh si a fost creat pentru ca utilizatorii de XP sa poata beneficia de o interfata asemanatoare celei din Windows 7.
Interfata grafica aduce urmatoarele imbunatatiri
– Windows 7 Start Orb;
– Windows 7 Superbar – (taskbar redesenat);
– Butoane mari reprezentad doar iconite (fara denumirea programului) in taskbar;
si va arata precum in poza de mai jos:
windows 7 theme for windows xp

Descarcati Windows 7 Theme for Windows XP de aici sau de aici (alternative link).

Pentru a transforma Windows Xp in Windows 7, puteti folosi unul din urmatoarele stiluri (le gasiti accesand Desktop->Properites->Appearence):

Aero32 (pentru iconite de marimea 32px)
Aero48 (pentru iconite de marimea 48px)
Bottom32 (pentru iconite de marimea 32px)
Bottom48 (pentru iconite de marimea 48px)
Aero32 si Aero48 contin “functiile comune” (common tasks) incadrate in partea stanga a Windows Explorer. Pe de alta parte, Bottom32 si Bottom48 contin functiile comune incadrate in partea de jos.

Ghid de instalare:
0. In primul rand aveti grija ca fisierul “uxtheme.dll” sa fie modficat(patched) pentru a permite folosirea de interfete grafice personalizate (daca ati mai folosit interfete grafice personalizate in prealabil, acesta este probabil modificat deja). Daca nu este modificat, descarcati UXtheme Patcher de mai jos:

Pentru cei ce folosesc XP SP3 – Download UXTheme Patcher
Pentru cei ce folosesc XP SP2 – Download UXTheme Patcher

1. Descarcati fisierul mentionat mai sus si extrageti continutul. Veti obtine un director intitulat “SevenVG Refresh Theme for Windows XP by Vishal Gupta”.

2. In acest folder, veti gasi alte 3 directoare:

=> Fonts (Acest folder contine fonturile Segoe UI necesare interfetei grafice. Executati Fonts.exe pentru a le instala.)

=> Styler Toolbar (Acest folder contine fisierul de instalare pentru aplicatia Styler si un fisier pentru modificarile aferente in Windows Explorer – transformand-ul in cel prezent in Windows 7).

=> Theme (Acest director contine interfata grafica propriu-zisa(theme). Executati Theme.exe pentru a o intala.)

3. Aplicati interfata Grafica cu ajutorul Desktop->Properties.

4. Pentru a transforma butoanele din taskbar in iconite(disparitia numelui aplicatiei), puteti urmari acest tutorial in engleza.

Am testat aceasta tema chiar ieri si totul a decurs lin. Astept si impresiile voastre!
Update: Pentru utilizatorii de Windows Vista, tutorialul de personalizare (in romana) se gaseste aici.

8 thoughts on “Windows 7 – interfata grafica pentru Windows XP”

  1. s-a schimbat totul cu exceptia pictogramelor my computer si recycle bin. trebuiau sa capete si astea o noua infatisare? ptr ca stiu ca in win 7 arata altfel.

  2. @JoyD: sunt constient de traducerea academica, dar scopul limbajului este de a usura/eficientiza comunicarea. Daca nu reuseste acest lucru, atunci isi pierde utilitatea. Din acest punct de vedere, pictograme este mult mai putin popular decat iconite. As putea sa promovez aceasta utilizare dar nici mie nu mi se pare naturala. asa ca in lipsa uneia mai bune… ne descurcam cu ce avem.
    In privinta iconitelor, intr-adevar scele doua mentionate de tine sunt ale XP-ului; tema era intr-un stadiu incipient. Gasesti insa tot pe blog si alte iconite pentru a le schimba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>