Windows 7 ISO Verifier – verifica autenticitatea ISO-urilor descarcate.

Presupun ca multi dintre voi aveti acasa, ca si mine, o colectie impresionanta de build-uri ale Windows 7. Unele poate originale, altele poate alterate de utilizatori mai mult sau mai putin binevoitori. Altele, mai recente, poate sunt VHD-uri transformate cu ajutorul unui build precedent in ISO. Oricum ar fi, cred ca ati fi mai mandrii de colectia detinuta daca ati avea cum sa verificati autenticitatea ISO-ului (aplicatia foloseste algoritmul MD5 hash).

O astfel de aplicatie era mai degraba necesara la inceputul aparitiei build-urilor de Windows 7 si nu atunci cand aproape avem RTM-ul gata. Dar cum niciodata nu e prea tarziu, macar vom putea verifica valabilitatea ISO-ului original.

Download Windows 7 ISO Verifier.

Autorii aplicatiei ne atentioneaza insa ca aplicatia este valabila momentan doar pentru ISO-urile in engleza, deci nu si cele rusesti, franceze sau chinezesti care au tot aparut. Aplicatia foloseste o baza de date on-line de pe care citeste valorile MD5, aceasta fiind updatate in mod constant.

9 thoughts on “Windows 7 ISO Verifier – verifica autenticitatea ISO-urilor descarcate.”

  1. Foarte tare!!! Trebuia mai demult depistata aplicatia intr-adevar, dar va fi util si la RTM, ca doar multi il vom lua tot de pe torrente probabil. :)

  2. Eu am verificat Windows 7 RC descarcat de la microsoft, rezultat: The specified ISO file is not a recognized Windows 7 image.
    Sau nu merge la RC

  3. @catalinoo9: tocmai am verificat si eu ISO-urile de Windows 7 RC, build 7100 (x86 si x64) si ambele mi-au fost validate ca fiind originale. Sunt descarcate tot de pe site-ul oficial Microsoft.

    1. Windows 7 RC, build 7100 x86
      Am descarcat img. si am scris-o cu ImgBurn, am creat img. tot cu ImgBurn de pe DVD si am verificat-o, sa fie asta problema? Nu cred!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>