Windows 7 Librarian – Review

windows 7 libraries
Windows 7 Libraries

Despre Windows 7 Libraries am scris la putin timp dupa lansarea versiunii RC a sistemului de operare.

Initial, asa cum scriam si atunci, functionalitatea nu mi-a trezit interesul. Poate si pentru ca veneam direct de la Windows XP, sarind constient peste Windows Vista.

Mai apoi, vazand ca oricum nu o pot dezactiva, mi-a fost clar ca va trebui sa o utilizez in folosul propriu.

Am inceput sa adaug directoare in bibliotecile virtuale, am creat biblioteci noi; si pot spune ca acum navigarea pe doua HDD-uri si 4-5 partitii este mult mai usoara decat era in Windows XP. Insa pentru realizarea acestei organizari a bibliotecilor (libraries) din Windows 7 este nevoie de setari initiale individuale (detaliate in articolul anterior).

Imaginati-va ca pentru fiecare reinstalare sau instalare noua a sistemului de operare este nevoie de reorganizarea bibliotecilor (Windows 7 Libraries).

Pentru asta a aparut Librarian. O aplicatie de doar cateva sute de KB, portabila si extrem de simplu de utilizat.

Interfata arata ca in imaginea de mai jos:

Iar interfata de editare a unei librarii este asemanatoare cu cea originala din Windows 7

Diferenta apare insa la adaugarea de directoare

Pot fi adaugate oricate directoare, totul intr-o singura actiune.

Alte functionalitati ale Librarian pentru Windows 7 ar mai fi:

– posibilitatea de a schimba iconitele bibliotecilor
– posibilitatea de a crea noi biblioteci si de a le sterge pe cele existente (tineti minte insa, nu sterge si fisierele continute in biblioteci, ci doar biblioteca, adica directorul virtual)
– posibilitatea de a schimba tipul bibliotecii (video, pictures, etc…)

Nu este un program complex, dar daca aveti nevoie de asa ceva, puteti sa descaracati Windows 7 Librarian, folosind linkul de mai jos:

Download Librarian

P.S.: In timp ce scriam acest articol mi-am dat seama de o alta chestie interesanta… Noul sistem de fisiere ReFS si virtualizarea HDD prin Storage Spaces din Windows 8 par o miscare logica. Utilizatorul nu trebuie sa mai poarte grija spatiului de stocare si nici a directoarelor. Tot ce conteaza este eficientizarea utilizarii sistemului de operare si experienta cat mai simpla si fluida a utilizatorului.

2 thoughts on “Windows 7 Librarian – Review”

  1. Nu pot spune ca am folosit foarte mult librariile din 7, da’ functionalitatea e destul de interesanta ce-i drept. Interesanta e si recomandarea, o sa tin seama de ea la instalarile viitoare.

    Cat despre ReFS, el nu e chiar nou, ci, dupa cum spun si cei de la Microsoft, e o evolutie a NTFS. In plus, va fi folosit pentru stocare mai mult, la momentul actual userul neputand sa-l foloseasca pentru boot sau oricare alta chestie mai avansata, avand in vedere ca e abia la inceput. Pe langa asta, tot MS a declarat oficial( pe Building Windows 8, intr-unul din articolele alea kilometrice) ca ReFS NU va face parte din Windows 8 Client ci doar din Windows 8 Server. :)
    Pe partea de Client OS poate il prindem la Windows 9, cine stie.

  2. @Sszecret: Ma bucur ca o gasesti utila. Sper ca incet incet utilizatorii sa treaca de la impartirea clasica pe directoare la cea virtuala, pe biblioteci.

    Legat de ReFS chiar daca e la inceput, merge in aceeasi directie: virtualizarea spatiului de stocare… Pana la urma pentru un utilizator obisnuit nu cred ca e nevoie de zeci de TB… mai ales cu evolutia cloud-storage si cloud-computing. Pentru servere pe de alta parte, aceeasi evolutie tehnologica duce la necesitatea dezvoltarii infrastructurii in aceasta directie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>