Windows 7 – sau cum degetele inlocuiesc mouse-ul

Cei de la Gizmodo au testat functionalitatea multi-touch integrata in noul Windows 7 pe un HP TouchSmart PC.

Windows 7 Touch and Multitouch on HP TouchSmart PC from Gizmodo on Vimeo.

Functiile pe baza de atingere(touch) native in windows 7 nu sunt spectaculoase, dar multe sunt intuitive si functioneaza corect chiar daca sistemul de operare este inca intr-o versiune beta. Mai jos aveti cateva exemple de actiuni prin atingere.

Apasare scurta: Ecranul nu va arata un cursor asemanator celui de la mouse, dar in jurul locului atins se vor crea niste valuri miniaturale.

Apasare prelungita: Actioneaza ca un fel de click dreapta dupa incetarea apasarii.

Trasarea unei linii scurte: Atunci cand trasati o linie scurta cu degetul intr-un ecran cu mai multe pagini sau meniuri mai lungi, puteti face acest lucru mult mai rapid, atat orizontal cat si vertical. Cand ajungeti la capatul meniului/paginilor, fereastra va fi zgaltaita usor.

Scrieti pe ecran: In stanga ecranului se gaseste tastatura tactila. Apasati scurt aceasta margine pentru ca o portiune a iei sa devina vizibila, iar apoi apasati portiunea viziibila pentru ca tastatura virtuala sa fie afisata pe centrul ecranului.

Zoom: Functia de marire/micsorare este identica cu cea folosite de Apple precum si de Microsoft Surface. Puneti doua degete pe ecran si indepartati-le pentru a mari imaginea sau apropiati-le pentru a o micsora.

Rotatia pozelor: Tineti doua degete pe poza si rotiti-le circular. Poza se va roti o data cu ele.

Desen: Puteti desena cu ajutorul degetelor, chiar folosind doua degete in acelasi timp.

Interfata Media Center-ului din Windows 7 este cea care beneficiaza cu adevarat de functionalitatea touch. Puteti vedea dovezile in clipul de mai jos.

Windows 7 Media Center Touch Interface on HP TouchSmart PC from Gizmodo on Vimeo.

Designer-ul software IdentityMine a creat un joc multi-touch pentru 2 persoane asemanator airhokey-ului. Urmariti mai jos cum decurge un joc.

Multitouch Air Hockey in Windows 7 on a TouchSmart PC from Gizmodo on Vimeo.

4 thoughts on “Windows 7 – sau cum degetele inlocuiesc mouse-ul”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>