Windows 7 Service Pack 1 Update – linkuri oficiale pentru descărcare

Vorbind astăzi cu George am realizat că nu am postat pe blog linkurile individuale pentru descărcarea update-ului Service Pack 1 (stand-alone) al Windows 7 (există un link către un SP1 x86, dar nu e oficial…). Ei bine, acest lucru este nepermis pentru un blog care se vrea o resursă cât mai completă în legătură cu cel mai bun sistem de operare al celor de la Microsoft (până la Windows 8, desigur).

Windows 7 SP1

Recomandarea mea rămâne de a instala Service Pack 1 prin Windows Update sau eventual instalarea Windows 7 cu Service Pack 1 integrat.

Avantajul la instalarea prin Windows Update este că update-ul Service Pack 1 va conţine numai update-urile ce nu se găsesc deja instalate în calculatorul cu Windows 7. Dacă alegeţi varianta descărcării individuale a Windows 7 Service Pack 1, veţi observa că dimensiunea acestuia este considerabil mai mare, deoarece conţine toate update-urile lansate de la finalizarea Windows 7 RTM.

ISO-urile cu Windows 7 Service Pack 1 integrat sunt mai degrabă o soluţie pentru instalări noi, dar pot fi folosite şi pentru upgrade-ul sistemului de operare (acesta se instalează păstrând setările şi programele iniţiale, dar rămân câteva fişiere/foldere nefolosite în urma instalării).

Înainte de a trece la enumerarea linkurilor pentru update-urile individuale, cred că ar fi util să reamintesc şi câteva lucruri despre Windows 7 SP1:

– Dynamic memory – adresează alocarea memoriei RAM către maşinile virtuale (Hyper-V) fără întreruperea activităţii acestora (pentru Windows Server)
– RemoteFX aduce conexiunea remote-desktop într-o nouă eră din punct de vedere grafic. Prin virtualizare, acum pot fi oferite redări ale conţinutului Flash, Silverlight sau ale unei aplicaţii 3D. Acest lucru se realizează printr-o componentă locală, unele elemente fiind randate folosind resursele fizice ale calculatorului pe care rulează. (pentru Windows Server)
– include fixuri pentru buguri şi toate update-urile de până acum
– update-uri pentru redarea audio prin HDMI
– update-ul poartă numele de KB976932

Atât pentru română, cât şi pentru engleză (precum şi alte 34 de limbi), linkurile sunt mai jos:

Descarcă Windows 7 SP1 Update 32 de biţiwindows6.1-KB976932-X86.exe (~540MB)

Descarcă Windows 7 SP1 Update 64 de biţiwindows6.1-KB976932-X64.exe (~900MB)

Linkul ce conţine ambele versiuni integrate într-un fişier de tip ISO este următorul: 7601.17514.101119-1850_Update_Sp_Wave1-GRMSP1.1_DVD.iso (~2GB)

Tot George mă întreba şi de un program pentru integrarea mai multor update-uri, sau chiar a service pack-ului într-un ISO al Windows 7. Nu mi-am adus aminte pe loc de Windows 7 Integrator, dar sper că va citi articolul până la sfârşit :D. În altă ordine de idei, ştie cineva altă unealtă/aplicaţie, eventual mai bună, pentru integrarea update-urilor într-un ISO cu Windows 7?

22 thoughts on “Windows 7 Service Pack 1 Update – linkuri oficiale pentru descărcare”

 1. stiu ca sunt pe langa subiect dar am o problema: in ultimele versiuni de firefox functia de sync functioneaza haotic ,face sync de cate ori adaug ceva la favorite si pare a urca de fiecare data toate fav pe server si nu doar ce s-a modificat ,ceea ce imi blocheaza browserul pt ca am multe fav ;nu stiu ce sa ii fac ,daca nu rezolv renunt la sync si imi salvez fav manual …. mozilla a ajuns din ce in ce mai rau ,doar partea de administrare fav ma mai face sa o folosesc

 2. @razvan: nLite: http://www.nliteos.com/ este pentru Windows XP, oricine poate observa sus în dreapta: “Have Vista? Tray vLite” care este pentru Vista.
  @cipry: RT Se7en Lite: http://www.rt7lite.com/downloads.html are două versiuni, una pentru Windows 7 x86 iar alta pentru Windows 7 x64.
  Ideea era următoarea, dacă am un chit de la mama lui iar la instalare când vreau să instalez îmi apare acea opțiune de unde pot alege ce versiune de Windows să instalez, îmi apare cam așa, de exemplu dacă aleg: Windows 7 Ultimate x86/x64.
  În afară de aceste aplicații mai sunt și altele dar pe care nu am să le mai fac scriere aici, una a pomenit chiar Ionuț de ea aci dar atenție pentru că la asta se mai foloseste și WAIK (Note: Windows Vista and Windows Sever 2008 users must download Windows 7 WAIK and installed. ) Windows 7 si Framework 4, ceea ce vLite nu folosea … vă las pe voi să mai veniți și cu alte opinii…
  Apropo, tu când ai scris “W7T” la ce te referi? Încercați să scrieți românește nu în coreeană!

  1. Așa, … eram sigur că răspunzi așa … pfff Și ce face Windows 7 Toolkit !? (am vrut să mai scriu ceva la comentariul anterior și nu am mai avut timp să editez… Ionuț mai mărește un pic timpul la editare post. Mulțumesc)
   Cred că ați prins ideea … la instalare am posibilitatea să aleg x86/x64 (Așa este kit-ul). Ce aplicație de integrare merge și pe x86 și pe x64 !? 😀

 3. aceasta aplicatie W7T este baza tuturor update-urilor de Win7 x86 sau x64 ce apar lunar pe net,inclusiv Office 2010…in ciuda faptului ca e foarte small si nu necesita instalare.cuprinde :

  All-In-One Tool
  Component Removal
  Create AIO Disk
  ISO Maker
  SoLoR SP1 Updates
  USB Boot Prep
  Unattended Creator
  Language Pack Converter
  MSP Extractor (MS Office)
  MSU > CAB Converter
  Registry Hive Editor
  Addon Maker
  CAB Retriever
  CAB Update Installer
  Capture Image
  Force Unmount / SWM Merger / WIM Manage / WIM Splitter

  Enjoy!

 4. Un tool free de la microsoft este MDT (Microsoft Deployment Toolkit) se pot integra aplicatii, update-uri, Service Pack-uri, se pot face orice fel de customizari. Sau varianta mai complexa … SCCM (System Center Configuration Manager) care face de toate, insa MDT-ul este suficient pentru crearea unei imagini de windows customizate.

 5. Imi place sa folosesc tool-uri oficiale agreate de Microsoft.
  Astfel de tool-uri postate mai sus, pe langa faptul ca nu aveti control la ceea ce fac in spate, pot sa modifice si sa strice anumite fisiere in windows, si dupa aceea va intrebati de ce primiti bsod, de ce aveti erori prin Windows.

    1. Cred ca te referi in sensul de windows original si nu piratat… pentru ca majoritatea prin windows curat inteleg o noua instalare….

    2. @yo9fah de cand curat este opusul lui fake?
     @Emil nici macar

     Voi vorbeati de nush de tools care sa va permita sa va creati o imagine de windows care sa vina cu diferite programe presetate. corect?
     eu am zis ca sunt pentru „windows curat„. Adica asa cum vine el pe cd fie el original, sau activat cine stie cum.

 6. @Ciprian: tool-urile de care am vorbit eu mai sus (SCCM si MDT) adauga aplicatii, update-uri, service pack-uri, setari de windows, scot si adauga feature-uri de windows, insa spre deosebire de celelalte aplicatii acestea au fost concepute de microsoft pentru mediul enterprise in special, unde ai mii de computere in retea si nu poti sa faci instalare manuala pentru fiecare computer, unde nu ai posibilitate sa instalezi fiecare aplicatie manual pe fiecare computer. Pentru asta exista conceptul de packaging al aplicatiilor, pentru asta exista conceptul de deployment al os-urilor. Iti garantez ca un dvd/iso/usb cu Windows creat cu unul din tool-urile astea este la fel de curat ca si un Windows original instalat pe un computer (la care adaugi aplicatiile aferente). Eu mi-am facut imagine de windows care se instaleaza silent (am un iso pus pe un stick) si in timpul instalarii imi pune driverele pentru desktop-ul meu, imi pune aplicatiile de care am nevoie (cele care se pot instala silent), face acelasi lucru pe care l-as face eu manual.

  1. Da, stiu, si da, sunt de acord cu tot ce ai zis. Problema vine in momentul in care Ghita de 13 ani (maybe even older) zice… uite frate… am gasit eu pe net un windows cu 158435234 programe in el si nu mai pierd eu timpul. Eu in alea nu am incredere. A, ca ti-ai facut tu cu ce ai nevoie… bravo tie… dar nu multi sunt cei ca tine. :) Intelegi? De asta am zis eu ca favoritele mele sunt imaginile de windows curate :)

 7. Categoric de acord cu tine. Insa eu am vorbit strict despre tool-uri. Iar cele prezentate mai sus, chiar daca le folosesti in scopul propriu pentru a crea un windows customizat, nu sunt sigure, nu ai control asupra modului de modificare a kitt-ului original de windows, cum am gasit pe net ca se poate integra SP1 direct in kitt-ul de instalare la windows 7, chestie pe care microsoft nu o recomanda, insa tool-urile lor pot instala SP1 dupa ce a facut instalarea propriu-zisa a OS-ului fara SP.
  Si eu sunt adeptul acestor kit-uri nealterate de nimeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>