Windows 7 si Microsoft Touch Pack vs Linux/GNU Multi-Touch

Am ramas impresionat de capabilitatile multi-touch ale Windows 7. Intotdeauna am crezut ca, la un moment dat, studentii/elevii, vor folosi pentru luarea notitelor, ecranele tactile ale laptop-urilor.

Dupa ce iPhone a revolutionat industria touch pentru segmentul mobil, cred ca si Windows 7 va face acelasi lucru pentru segmentul PC. Dupa cum veti vedea in al doilea videoclip, noul kernel Linux 2.6.30 ii calca pe urme primind functionalitatea multi-touch (MacOS X Snow Leopard pierde trenul, ramanad doar cu functionalitatea multi-touch a trackpad-ului).

Va las sa vizionati in continuare o mica demonstratie a Microsoft Touch Pack din Windows 7 pe un Fujitsu LifeBook T4310.

         

In momentul de fata un Tablet-PC costa aproximativ de doua ori mai mult decat un notebook cu aceleasi performante. Dar acest lucru se va schimba. Incet incet, apar din ce in ce mai multe optiuni multi-touch pe piata, iar o data cu aparitia diversitatii apare si concurenta. O data cu ea, bineinteles, si scaderea preturilor. Iar cand vorbim de preturi (pentru sisteme de operare) trebuie neaparat sa luam in calcul si Linux/GNU.

         

Via1.
Via2.

One thought on “Windows 7 si Microsoft Touch Pack vs Linux/GNU Multi-Touch”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>