Windows 7 si Windows Server 2008 R2 Service Pack 1 RTM – oficial

Va mai aduceti aminte, probabil build-ul Windows 7 Service Pack 1 RTM disponibil via Wzor.net. Ei bine, Microsoft a anuntat oficial disponibilitatea acelui build catre toti distribuitorii OEM. Desi acest lucru fusese afirmat si in prealabil, abia acum avem un anunt dedicat si oficial in aceasta privinta.

Pe 16 februarie, Windows 7 SP1 si Windows Server 2008 R2 SP1 vor fi disponibile abonatilor TechNet si MSDN, urmand ca pe data de 22 februarie, Service Pack-urile sa fie disponibile publicului larg prin Microsoft Download Center sau chiar prin Microsoft Update.

Nu obisnuiesc sa scriu articole legate de anunturi ale datelor de lansare, preferand sa scriu doar atunci cand software-ul este lansat si poate fi descarcat si testat; oricum sunt versiuni Beta sau RC lansate pentru majoritatea software-urilor cu mult inainte de lansare, versiuni ce fac de obicei obiectul articolelor pe acest blog.

Ce m-a facut insa sa scriu articolul de fata, este faptul ca build-ul din spatele Windows 7 Service Pack 1 RTM anuntat oficial de Microsoft este acelasi cu cel al build-ului ce poate fi descarcat deja pe pe site-urile de profil (*.torrent) gratie vecinului nostru wzor.net: 7601.17514.win7sp1_rtm.101119-1850. Confirmarea vine ca raspuns la intrebarea lui Cosmin pe blogul lui Brandon LeBlanc.

De ce este important sa subliniez acest lucru?

Fiindca multi dintre voi ati descarcat ca si mine update-ul Windows 7 SP1 inca din ianuarie si probabil l-ati si instalat pe unele calculatoare. Acest articol vine sa va asigure ca nu este nevoie sa dezinstalati pachetul pentru a reinstala un altul oficial. Pana pe 22 februarie, link-urile raman urmatoarele (trebuie sa va logati pe wzor.net in prealabil):

Windows 7 Service Pack 1 RTM 32 bit – torrent

Windows 7 Service Pack 1 RTM 64 bit – torrent

PS: multumesc LEY pentru informatie.

PS2: in curand va urma si un articol legat de localizarile pentru Windows 7, atat varianta fara SP1 cat si pentru Windows 7 SP1 RTM.

9 thoughts on “Windows 7 si Windows Server 2008 R2 Service Pack 1 RTM – oficial”

 1. sal, dupa ce am sapat bine pe Wzor pt download si mi-am facut nervi ca nu pot sa dau jos torrentul, mi-am adus aminte ca am cont si pe site-ul de la MS. In cele din urma am recurs la metoda oficiala si downloadul la 7601.17105.100929-1730-3_Update_Sp_Wave1-RC1SP1.1_DVD merge struna. Sa vedem si dupa instalare ce “revolutie” se va intampla pe pc. Ce nu stiu insa ce sunt celalate fisiere disponibile pt down: windows6.1-KB976932-X86.exe si
  WUSignUpTool_x86.exe. O zi faina tuturor.

  PS Scria mai jos la ce folosesc: – silly me :)

  WUSignUpTool_x86.exe – This tool enables your 32-bit Windows 7 machine to participate in the public beta via Windows Update. Run this tool and then check for updates in Windows Update.
  WUSignUpTool_x64.exe – This tool enables your 64-bit Windows 7 or Windows Server 2008 R2 machine to participate in the public beta via Windows Update. Run this tool and then check for updates in Windows Update.
  windows6.1-KB976932-X86.exe – This application installs the public beta to a 32-bit machine running Windows 7.
  windows6.1-KB976932-X64.exe – This application installs the public beta to a 64-bit machine running Windows 7 or Windows Server 2008 R2.
  7601.17105.100929-1730_Update_Sp_Wave1-B1SP1.0_DVD.iso – This DVD ISO disk image contains the standalone update packages for the public release candidate.

 2. Gata, acum este si in windows update! Azi dupa amiaza a aparut, plus inca doua actualizari care rezolva unele probleme din sistem si una optionala care imbunatateste viteza de raspuns a sistemului in anumite situatii. Sunt curios…Oare trebuie sa-l leg cu ceva sa nu plece de pe birou? :)) Si mai ales…Ce se va intampla cu “activarea” Abia astept sa termine! 😕

  1. „Activarea” va rămâne activată. La mine cel puțin nu au fost absolut deloc probleme. După cum probabil mulți au observat, până și înfricoșătorul update KB971033 este debifat în mod implicit, chiar dacă ai Windows Update pe ON. Doar dacă știi că ai Windows original atunci îl bifezi tu și i-l dai să-l instaleze. Deci Micro$oft oricum a fost băiat bun în cele din urmă și a lăsat-o ceva mai moale.. poate și-a dat seama că n-au românii bani.. :))
   În orice caz, este indicat totuși ca sistemul de actualizare să fie pus pe manual, și să citești descrierea fiecărei actualizări nou apărute, înainte de a o instala, și să lași bifate doar acele actualizări pe care consideri tu că într-adevăr îți pot aduce un plus de performanță sau de securitate. În acest fel nu va exista riscul să apară vreodată vreo problemă cu activarea, sau cu cine știe ce alte chestii nedorite.

 3. Asta stiam si eu, ma gandeam ca de data asta il vor include in service pack. Ce am gasit in plus au fost cateva procese, printre care si mscorsvw.exe care cam punea procesorul la treaba si ingreuneaza PC-ul. Dupa ce si-a facut treaba, totul a revenit la normal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>