[UPDATE] Windows 7 SP1 a ajuns la RC (acum si oficial)

De fapt, Windows 7 SP1 a ajuns la versiunea RC inca de pe 29 septembrie, iar dupa unele surse s-ar parea ca Service Pack-ul RC Final va fi lansat chiar pe 28 octombrie (adica peste 2 zile).

Ramane de vazut daca zvonurile se vor adeveri, insa pana atunci puteti sa descarcati si sa testati (adica sa nu il folositi pe un calculator de care chiar aveti nevoie) build-ul cu numarul: 6.1.7601.17105.100929-1730 – chiar versiunea Windows 7 SP1 RC de care aminteam mai sus.


Data aparitiei imaginii pe internet este de 24 octombrie, adica aproape la o luna de la finalizarea lui. Ma gandesc ca aceasta decalare se datoreaza numarului mai mic de testeri si dezvoltatori implicati in finalizarea Windows SP1 decat cei pentru intreg produsul Windows 7 (dintre care o parte probabil lucreaza deja la Windows 8 – daca zvonurile unei lansari in 2012 sunt adevarate).

Service Pack-ul acesta este, dupa cum bine stiti, mai mult o asigurare in plus pentru cresterea adoptiei si-asa ridicate a Windows 7 in mediul business. Include in principiu patch-urile si update-urile de securitate dezvoltate pana acum pentru produsul initial, dar in afara de acestea nu prea sunt lucruri de consemnat.

Totusi, daca simtiti o dorinta de nestavilit pentru a testa acest build, link-ul este mai jos:

Download Windows 7 SP1 RC (link-ul duce catre wzor.net, de unde va trebui sa derulati pagina pentru a gasit link-urile directe; site-ul nu permite link-ul direct catre resurse si necesita si o oarecare forma de autentificare cu care banuiesc ca sunteti deja familiarizati :) )

[UPDATE] Se pare ca Microsoft nu a mai asteptat cele doua zile pentru lansarea versiunii RC publice a Windows 7 Service Pack 1, asa ca va ofer informatiile oficiale si link-urile specifice mai jos.

Inainte de toate, trebuie sa dezinstalati Windows 7 SP1 Beta. Avem un tutorial pentru dezinstalare scris cu putin timp in urma.

Acum mergeti pe pagina oficiala:

Windows 7 SP1 RC Official Download Page

Aveti nevoie, bineinteles, de un Windows Live ID si de un Windows 7 activat cu succes.

Pachetul de instalare contine urmatoarele fisiere:

WUSignUpTool_x86.exe
WUSignUpTool_x64.exe

Acestea permit calculatorului pe care sunt instalate sa participe in programul de testare al Windows 7 Service Pack prin intermediul Windows Updates (update-urile de test vor aparea prin intermediul acestui serviciu).

windows6.1-KB976932-X86.exe
windows6.1-KB976932-X64.exe

Fisierele de mai sus reprezinta Service Pack-ul in sine si pot fi instalate in functie de versiunea de Windows 7 instalata pe calculator.

7601.17105.100929-1730-3_Update_Sp_Wave1-RC1SP1.1_DVD.iso

ISO-ul contine ambele versiuni RC.

Windows 7 Service Pack 1 Release Candidate expira pe data de 30 noiembrie 2011, iar notificarile cu privire la aceasta data apar inca de pe 30 august 2011. Pana atunci va fi lansat Windows 7 SP1 Final, pentru a carui instalare va trebui sa dezinstalati RC-ul.

8 thoughts on “[UPDATE] Windows 7 SP1 a ajuns la RC (acum si oficial)”

  1. Si uite asa apre zicala:”Dezbraca-te ca te…imbraca-te ca nu te mai…!”.Lasati Windows 7 asa cum este,ca functioneza bine si nu va mai antrenati in a va toca nervii.SP-urile astea au adus de 2 lei imbunatatiri, bataie de cap si toceala de nervi.Ramaneti pe win 7, asteptati Windows 8 si asa mai departe adica s.a.m.d.Este parerea mea…voi hotarati ce vreti!

  2. Si eu am instalat acest RC pe win 7 enterprise insa nu se simte mare diferenta si, bineinteles micutul watermark “evaluation copy…” si asta in conditia in care Win 7 e activat cu licienta nelimitata. Si dureaza cam o ora instalarea acestui SP beta ca sa zic asa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>