Windows 7 Thin PC – un pas important pentru Microsoft Desktop Infrastracture

Cum nu am mai testat vreo versiune Windows 8 de ceva vreme, ma bucur sa va anunt lansarea Windows Thin PC. Aceasta este o versiune a Windows 7 special conceputa pentru a fi virtualizata – deci numai buna de testat – in anumite conditii :). (cum ar fi un server/data center)

Windows Thin PC

Principalele functionalitati / atuuri ale acestei distributii includ:

RemoteFX – sistemul de operare virtual este aproape identic cu unul local
Write Filters – posibilitatea de a restrictiona scrierea fisierelor
BitLocker si AppLocker – cred a stiti deja ce reprezinta :)
suport FEP (ForeFront Endpoint Protection) ce faciliteaza utilizarea unui set comun de instrumente de protectie anti-malware atat pentru desktop-uri cat si pentru calculatoarele virtualizate.
Keyboard Filter: posibilitatea de a desemna filtre pentru diverse combinatii de la tastatura (Ctrl+Alt+Del este un bun exemplu)

In principiu Windows 7 Thin PC este o varianta a sistemului de operare special conceputa pentru a fi accesata de oriunde pastrand elementele definitorii ale sistemului de operare complet, dar fiind mult mai restransa din punct de vedere al spatiului ocupat.

Scopul lui este acela de a asista utilizatorul in diverse categorii de task-uri precum: securitate, managment, emulare terminal, remote desktop, web browser, instant messaging; aplicatiile fiind limitate, Windows 7 Thin PC nu se vrea un inlocuitor al unui desktop ci un produs nisat doar pentru anumit utilizatori.

Windows Thin PC poate fi descarcat si testat pentru 90 de zile folosind link-ul de mai jos:

Download Windows Thin PC ISO (x86)

imagine via TWC

One thought on “Windows 7 Thin PC – un pas important pentru Microsoft Desktop Infrastracture”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>