Windows 7 va avea integrat suportul pentru fisiere *.mov

Windows 7 contine deja suport pentru diverse codec-uri in versiunea Beta. Insa una din schimbarile care va diferentia versiunea RC de cea Beta, va fi suportul pentru fisiere *.mov.
quicktime goodbye
Utilizatorii au fost foarte multumiti de cresterea numarului de extensii pentru fisierele media suportate de Windows 7 Beta, dar s-a observat ca acesta ar putea fi imbunatatit. De exemplu nu se putea cauta o anumita pozitie dintr-un film importat prin intermediul Windows Media Player/Windows Media Center de pe un aparat digital de inregistrare. Cu toate ca suportul era complet in cazul unor camere digitale, au fost primite cereri de marire a plajei de codec-uri disponibile, unul dintre cele mai cerute fiind codec-ul specific apple, *.mov. Odata cu Quicktime (care sunt sigur ca nu e player-ul preferat al nimanui) Apple incearca sa mai puna pe calculatorul utilizatorului si iTunes (cum am putea trai fara iTunes?) si, mai nou, browser-ul Safari, ceea ce face ca deczia Microsoft de a include acest codec sa fie mai mult decat binevenita.

In ritmul in care merg lucrurile, pana la versiunea finala – RTM, nici nu vom mai avea nevoie de codec-uri dupa instalarea sistemului de operare. Ce ar fi interesant totusi ar fi un mai bun suport pentru subtitrari.
Ce alte sugestii ati mai avea?
Via Neowin.

One thought on “Windows 7 va avea integrat suportul pentru fisiere *.mov”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>