Windows 8 App Store – primele imagini

Pentru astazi trebuie sa marturisesc ca aveam programat un alt subiect, un alt articol; fara nicio legatura cu Windows 8. Dar cum stirile despre acesta apar mai ceva decat ciupercile dupa ploaie, astazi avem primele informatii/imagini legate de magazinul de aplicatii din Windows 8 – Windows App Store. Acesta ar putea purta foarte bine si numele de Windows Marketplace daca Microsoft nu va nu va avea castig de cauza in procesul cu Apple legat de denumirea acestui gen de programe (denumire pe care Apple o are momentan inregistrata).

Windows 8 App Store

Era de asteptat ca Microsoft sa nu stea cu mainile in san dupa lansarea App Store-ului pentru Mac OS X. De fapt, zvonurile legate de integrarea unei astfel de aplicatii si a unui astfel de serviciu in urmatoarea versiune de Windows a aparut cu mult inaintea aparitiei Mac OS X 10.6.6. Totusi, Ubuntu 9.10 (Karmic Koala) a fost primul sistem de operare cu un astfel de serviciu integrat (denumit Software Center) si merita apreciat pentru pionieratul realizat.

Windows 8 App Store

Windows 8 App Store

Windows 8 App Store

Imaginile de mai sus sunt de o calitate foarte buna si cred cu tarie ca sunt originale (desi, dupa cum probabil va asteptati, nu au fost confirmate oficial), fiind mult mai bine realizate decat imaginile cu Internet Explorer 9 pentru Mac OS X si Ubuntu realizate de mine in urma cu cateva zile.

Tot in aceste imagini putem observa si cateva informatii legate de categoriile programelor ce vor fi disponibile. Avem browsereFireFox, programe antivirusMicrosoft Security Essentials, jocuri Starcraft II si diverse/utilitare: CCleaner, Thunderbird etc..

Interfata Windows App Store nu este bazata pe deja familiarul concept Ribbon UI sau Metro UI ci mai degraba imprumuta designul versiunii anterioare de Windows Live Essentials – suita din care ar putea foarte bine face parte. Seamana intr-o oarecare masura si cu Windows Explorer-ul actual sau cu Windows Media Player 12.

Impartirea in categorii pare logica:

Desktop – pentru aplicatiile deja instalate

Store – pentru aplicatiile disponibile, descarcate sau in curs de descarcare

Settings – legaturi catre administrarea aplicatiilor (eventual inlocuirea functiei Add/Remove Programs din Control Panel) si alte setari si optiuni.

Cel mai probabil descarcarile si programele cumparate vor fi legate de contul Windows Live ID in acelasi mod in care Apple leaga aplicatiile de utilizatorul din iTunes.

[UPDATE]: aplicatia prezentata in imaginile de mai sus este de fapt un magazin de aplicatii chinezesc. Windows Store exista intr-adevar, dar interfata acestuia nu a fost inca descoperita.

4 thoughts on “Windows 8 App Store – primele imagini”

  1. Eu cred ca sunt false sau doar concepte. Pentru inceput cred ca Microsoft va tinde spre interfata Metro cu programele sale sau ar putea sa integreze app store-ul in Zune. In plus Microsoft ar folosi termenul de Marketplace, dupa cum ai spus si tu in articol. Ar fi mai bine sa foloseasca Marketplace pentru ca ar face o mica distinctie intre magazinul lor si multe alte variatiuni ale “App store” care exista in prezent desi probabil ar duce putin cu gandul la tenativa esuata cu “Windows Marketplace” pe care a mai incercat-o Microsoft in urma cu cativa ani. Iar cel mai important, nu ar avea cum sa puna programele respective fara acordul firmelor care le produc. Si ca sa le ceara acordul ar trebui sa faca publice planurile pentru app store ceea ce ar duce la mult mai multe scapari de informatii. Acest ultim argument ma face sa cred ca sunt doar concepte in cel mai bun caz si nu screenshot-uri.
    In plus daca as fi Microsoft nu as folosi Opera ca exemplu pentru app store dupa tot scandalul cu uniunea europeana. :)) Si asa ca o ultima idee, nu vi se pare ca seamana cam mult cu Windows Media Player 12?

  2. Si eu sunt de acord cu Wolftail, par a fi false, nu numai din cauza faptului ca seamana destul de mult cu actualul WMP (v12) (bine, am putea spune ca aia e baza pentru dezvoltarea GUI-ului desi e putin probabil avand in vedere faptul ca se tinde spre folosirea limbajului Metro cam peste tot — vezi screenshoturile cu Office 15) si in plus, un lucru care chiar nu are nicio logica, de ce ai oferi Win7 Ultimate ca aplicatie? A si iconita de la Angry Birds parca prea seamana cu aia din App Store. Probabil daca cel care a editat nu ar fi facut aceste mici “greseli” ar fi fost mai credibil. Vorba aia, nu tot ce zboara se mananca. :)

  3. Au aparut si imagini cu Windows Genuine Center la care se lucreaza din greu dar care tot va fi “spart” de “crapati” ca sa zic asa..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>