Windows 8 build 8400 (Release Preview?) – imagini

La fel ca in cazul Windows 7, si build-urile Windows 8 sunt asteptate de milioane de utilizatori. Cel mai nou dintre acestea – build-ul 8400 – si-a facut aparitia pe win8china. Se prespune ca acest build ar fi chiar Windows 8 Release Preview ce este asteptat la inceputul lunii viitoare (sau chiar pe 30 mai dupa unele zvonuri cc @Sszecret).

Windows 8 Release Preview

Fisierele *.iso pentru instalare nu au fost (inca) scapate (string-ul este: 8400.winmain_win8rc.120518-1423), dar avem la dispozitie o serie de imagini din care putem trage cateva concluzii.


Concluziile vor fi trase pe baza celor doua imagini de mai jos. Alte informatii nu am gasit (mai sunt cateva imagini, dar mai putin importante) insa ma astept ca pe masura ce se apropie sfarsitul lunii mai/inceputul lunii iunie, noi detalii sa fie facute publice.

Windows 8 Release Preview

In prima imagine avem noile aplicatii din Windows 8 Release Preview:

– News
– Sports
– Travel

Asta in timp ce o mare parte din aplicatiile integrate in Windows 8 Consumer Preview (Mail, Calendar, People, Messaging) au primit update-uri ce stergeau titlul de App Preview.

Windows 8 Apps and Media Center

Aceleasi aplicatii se pot vedea si in cea de-a doua imagine (alta sursa) insa aici mai avem si Windows Media Center. Sper ca vom avea ocazia sa testam aplicatia in Windows 8 RP.

PS: s-ar parea ca Windows 8 Release Preview include inca tema Aero in modul Desktop, si ca tema prezentata anterior va fi publica abia in versiunea Windows 8 RTM.

3 thoughts on “Windows 8 build 8400 (Release Preview?) – imagini”

  1. De fapt, aplicatiile Metro au primit updateuri, dar tag-ul (sau banner-ul, cum i-o fi zicand) de “App Preview” inca este prezent (sursa)
    Cat despre tema Aero, din cate stiu eu, o sa scape de transparente, dar functionalitatile legate de ceea ce inseamna Aero (Snap / Peek) sunt inca prezente. Despre tema mai ‘Metro’ a spus chiar Jensen Harris ca vor include unele hint-uri in Release Preview, dar ca varianta finala, dupa cum ai zis si tu, o vom vedea cand Windows 8 ajunge la stadiul RTM. (un refresh al icon-urilor, poate chiar si altceva)
    O alta chestie interesanta : am vazut pe un forum urmatoarele imagini img 1 si img 2 . Se vede cum in functie de user, culorile de la “Calendar” si respectiv “Messaging” sunt diferite. Bine, ar putea fi versiuni diferite ale aplicatiilor. De asemenea, ar putea fi optiuni de schimbare a culorii tile-ului. (bine-ar fi).
    Si apropo de Release Preview, unii zic pe 30 mai, altii spun la E3 (4 iunie), altii spun la Computex (6 iunie) dar a mai aparut o sugestie (desi putin trasa de par) : 8 iunie (sursa)
    Oricum ar fi, luna iunie o sa fie una interesanta. Release Preview la Windows 8 si poate-poate un public beta la Office 15 (au zis “this summer”, deci orice e posibil)

  2. @Sszecret: intr-adevar, cam dispar imaginile :). Util rezumat al ultimelor informatii in comentariul tau. Am mai aflat si eu lucruri noi. Sper ca Windows 8 RP sa vina cat mai repede :D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>